Neoplanova perjanica i za kupce u Srbiji

05.12.2011.

Nova generacija Neoplanovog dabl-dekera /double decker/ autobusa Skajlajner /Skyliner/, koji je svetsku premijeru imao krajem oktobra na specijalizovanom sajmu u belgijskom Kortrejku /Kotrijk/, od 6. do 16. decembra će „gostovati“ i u Srbiji. Uvoznik vozila te poznate nemačke marke za Srbiju, beogradska kompanija Sejari, u saradanji sa VB Lizingom /Leasing/, predstaviće Neoplanovu perjanicu autobuskim prevoznicima u Priboju, Ivanjici, Čačku, Gornjem Milanovacu, Kruševcu, Negotinu, Požarevcu, Šapcu, Valjevu, Beogradu, Vršcu, Beloj Crkvi, Bečeju, Kikindi, Senti i Subotici. Neke od kompanija koje su pozvane na Neoplanov road show kroz Srbiju od ranije imaju veoma dobra iskustva s eksploatacijom Neoplanovih autobusa.
Pred potencijalnim kupcima u Srbiji će biti Skajlajner prikazan u Kortrejku, odnosno finalna verzija koja ulazi u serijsku proizvodnju. Neoplan navodi da je po ekonomičnosti (prosečna potrošnja do 30 litara na 100 km) i sa emisijom ugljen-dioksida od samo 12 grama po putniku/kilometar među najboljima u svojoj klasi.
Skajlajner pruža vrhunski komfor za 70 do 83 putnika, kojima se omogućava dobra vidljivost u svim pravcima, a među tehničkim specijalitetima su svetlosna oprema skaj lajt /SkyLight/, novorazvijeni dvozonski klima sistem i sveobuhvatan sistem bezbednosti sa „komfornim“ sistemom oslanjanja. Pokreće ga MAN-ov redni šestocilindrični motor radne zapremine 12.412 cm³, snage 371 kW/505 KS i 2.300 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sa EGR, odnosno MAN PURE DIESEL®  tehnologijom ima Euro V sertifikat. „Sparuje“ sa dvanaestostepenim ZF TipTronik /TipTronic/ automatizovanim menjačem.

Izvor: Sejari/EXIMPRESS Media Service

Fotografija na naslovnoj strani snimljena aparatom Nikon D40x
Eksluzivna foto oprema sajta: Nikon; prodaja i servis: www.refot.com