Nove tehnologije u proizvodnji Michelin pneumatika

17.07.2017.

Specijalizovanim novinarima iz istočne i centralne Evrope Michelin je nedavno predstavio nove tehnologije u proizvodnji pneumatika za dugolinijske i regionalne ture, kojima se postižu višestruki efekti: smanjeni otpori pri kotrljanju (čime se obara i prosečna potrošnja vozila opremljenih novom generacijom „guma“), manja buka, duži radni vek, bolje prianjanje za podlogu posebno na mokrom kolovozu.

POWERCOIL tehnologija u karkasu uvodi novu generaciju lakših, a opet robusnijih čeličnih žica čime se doprinosi da pneumatik bude lakši, ali bez gubitaka u čvrstoći ili izdržljivosti.

Michelin INFINICOIL

INFINICOIL je nova neprekidna čelična žica – može biti dugačka i 400 metara – po obimu pneumatika, koja omogućava veću stabilnost tokom celog veka trajanja uz veću robusnost i dugotrajnost.

Michelin REGENION

REGENION tehnologija „kreira“ samoregulišuće blokove na profilu pneumatika sa skrivenim kanalima koji se pojavljuju tokom trošenja gazećeg sloja čime se poboljšava prianjanje, pneumatik bolje „drži“ podlogu i održava visoku bezbednost tokom celog eksploatacionog veka pneumatika. Samoobnavljajući blokovi gazećeg sloja se formiraju zahvaljujući novim postupcima za pravljenje kalupa u kojima se „naliva“ gazeći sloj – oni se sada formiraju izuzetno preciznim 3D „štampanjem“ metala.

Michelin REGENION na pneumatiku X Multi T2
Michelin REGENION na pneumatiku X Multi D
Michelin TowerPump lamele