Novi autobus Mercedes-Benz Intouro predstavljen u Srbiji

09.04.2022.

Potpuno novi autobus Mercedes-Benz Intouro predstavljen je 8. aprila u Centru komercijalnih vozila kompanije Star Import, generalnog distributera za Mercedes-Benz automobile i komercijalna vozila, automobile smart, autobuse Setra i Fuso kamione za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

U saopštenju kompanije Star Import se navodi da Mercedes-Benz Intouro podiže lestvicu za autobuse za međugradski i izletnički prevoz na sasvim novi nivo. S pionirskim opcionim sistemima za pomoć vozaču, kao što su Active Brake Assist 5 (sistem za pomoć pri kočenju u slučaju iznenadne potrebe) i Sideguard Assist (sistem koji pruža vozaču podršku pri prepoznavanju kritičnih situacija prilikom skretanja), Intouro nudi do sada neviđen nivo bezbednosti u svom segmentu. U isto vreme, on postavlja nove standarde u efikasnosti i funkcionalnosti.

„Zahvaljujući različitim verzijama, novi Mercedes-Benz Intouro pokriva širok spektar zahteva naših kupaca. Intouro se odlično snalazi kao praktični autobus sa visokim podom i velikim prtljažnim prostorom, školski autobus ili šatl-autobus, ali i kao autobus za razvoze zaposlenih ili za jednodnevne ili vikend izlete“, izjavio je direktor Centra komercijalnih vozila, Aleksandar Trifunović.

Optimizovana aerodinamika i novorazvijena, lakša karoserija omogućavaju još veću efikasnost. U zavisnosti od rada vozila, potrošnja je, u poređenju s dosadašnjim modelom iste familije, do tri odsto manja u standardnoj varijanti, a s opcionom opremom moguća su još veća smanjenja.

Novi Intouro je u početku dostupan u segmentu u kome ostvaruje najveću prodaju – kao Intouro od 12,18 metara, s kapacitetom od 96 putnika i kao Intouro M, s dužinom od 13,09 metara i kapacitetom od 107 mesta. Od jeseni ovde godine slede vrlo okretan Intouro K (10,75 metara dužine, kapacitet 83 mesta), kao i troosovinski Intouro L sa 14.88 metara i kapacitetom od 121 mesta.

Izvor (tekst i fotografije): PR Star Import

Video zapis o novom autobusu Mercedes-Benz Intouro