Novi EUROPART katalog za priključna vozila

06.09.2017.

EUROPART je izdao katalog za priključna vozila u novom, ažuriranom i proširenom izdanju – sa Više delova, dodatnih saveta i preglednije navođenje korisnika. Najveći evropski distributer delova za komercijalna vozila i potrepština za radionice na 944 strana prezentuje više od 6.000 rezervnih delova, dodatne opreme, kao i materijale i alate za održavanje i popravku prikolica i poluprikolica.

U preglednoj klasifikaciji proizvoda, raspoređenih u deset grupa, ovde se nalaze rezervni delovi za osovine i vozni mehanizam, kao i komponente za pneumatski sistem, delovi za šasiju, ugradni delovi, rezervni delovi za nadgradnju, osvetljenje i elektriku, kao i za prikolice putničkih vozila i transportera. Sredstva za osiguranje tereta i potrepštine za radionice zaokružuju ponudu u tom novom katalogu.

U odnosu na ranije, u novom aktuelnom izdanju EUROPART je ostavio više prostora za oblasti pneumatike, dodatne opreme za osovine i osvetljenje. Pored toga, u EUROPART katalogu za priključna vozila prvi put se mogu pronaći i rezervni delovi za rashladne agregate.

Centralno mesto u ovom katalogu zauzima grupa proizvoda za osovine priključnih vozila – rezervni delovi za sve standardne osovine vodećih proizvođača, kao što su BPW, SAF, ROR/Meritor, Gigant, Jost, Valx i Schmitz Cargobull. Pri tom, zastupljeni su ne samo delovi za aktuelne, već i za starije modele osovina. Posebno poglavlje je posvećeno pneumatskom sistemu: čitalac će ovde, pored standardnih i specijalnih rezervnih delova, naći korisan pregled najvažnijih karakteristika i osobenosti pneumatskih sistema kompanija Wabco, Knorr und Haldex. U ponudi kompanije EUROPART je takođe i ABC konektorski sistem proizvođača Raufoss. Plastični sistem je ne samo lakši od metalnih komponenti, već konektori raspolažu i zvučnom kontrolom zabravljivanja i na taj način olakšavaju sigurnu i hermetičku montažu vodova komprimovanog vazduha.

Posebno veliki obim poglavlja Osvetljenje i elektrika u skladu je sa njenim značajem u svakodnevici radionica. EUROPART se pri tom fokusira na sistem za osvetljenje i kablovski sistem EasyConn kompanije Hella, kao i na rasvetni sistem firme Aspöck. Hella EasyConn je modularni kablovski i sistem za osvetljenje bez razvodnih kutija, koji može da se kombinuje sa svetiljkama u uobičajenoj tehnici sijalica sa užarenim vlaknom, kao i sa svetiljkama sa LED tehnologijom. Na listi EUROPART kataloga su i različiti modeli svetiljki za zadnje osvetljenje, kao i za bočno i gabaritno osvetljenje vozila.

Prvi put EUROPART katalog za priključna vozila sadrži dopunsko poglavlje Potrepštine za radionicu. Pored standardnog i specijalnog alata za popravku i održavanje priključnih vozila, ovde su uvedeni i artikli za tehniku pričvršćivanja – kao što su zavrtnji i zakivci – ali i za zaštitu na radu i opremu radionice.

Poput ponude za teretna vozila i autobuse, EUROPART i korisnicima priključnih vozila omogućava nabavku brojnih delova pod oznakom EUROPART Premium Parts: to je povoljna alternativa za rezervne delove originalnih proizvođačkih brendova. U to pre svega spadaju potrošni delovi i potrošni materijal, kao što su kočioni diskovi, kočione obloge i drugi delovi kočionog mehanizma. Celokupan asortiman EUROPART Premium Parts se, pre svega, odlikuje visokim kvalitetom i dobrim odnosom cene i performansi. Kvalitet delova iz vrlo bogatog asortimana se nadzire neprekidnim kontrolama, čak i u toku samog procesa proizvodnje.

Izvor: EUROPART,  PR- & Presseagentur Andreas Lubitz