Novi Ford Ranger osvojio nagradu International Pick-Up 2013

18.11.2012.

Novi Ford Ranger osvojio je nagradu međunarodni pik-ap za 2013. /International Pick-Up Award 2013/; sudije hvale njegovo junaštvo na putu i van uređenih saobraćajnica, gamu jakih motora, nosivost i vučne sposobnosti i bezbednost

Svaki od članova žirija je rangirao novog Rangera kao svoj izbor broj jedan; žiri hvali njegove performanse na i van puta, liniju jakih motora, nosivost i vučne sposobnost i bezbednost.

Novi Ranger je osvojio nagradu International Pick-Up Award 2013 nakon opsežnog testiranja na Millbrook poligonu u Bedfordshiru, u Engleskoj; dobio je 47 bodova – više od kombinovanog broja bodova koje su dobili drugi i trećeplasirani, Isuzu D-Max i Volkswagen Amarok. Nagrada je Fordu uručio predsednik žirija, Pieter Wieman, na manifestaciji Fleet Transport EXPO 12, u Dablinu.

“Ford Ranger je veliko, svestrano vozilo, koje kombinuje savršen spoj udobnosti i stabilnost na putu sa terenskim, off-roud sposobnostima”, rekao je Jarlath Sweeney, irski član žirija, koji čine specijalizovani novinari za komercijalna vozila, a koji takođe bira i međunarodni ven godine /International Van of the Year/.

Novi Ranger se nudi sa tri svestrane kabinske karoserije – Double (duplom), Super i Regular (normalnom) – koje su među najprostranijim u svojoj klasi; dolazi sa izborom dva moćna i ekonomična Duratorq TDCi dizel motora i pogonskim formulama 4×2 (pogon na prednje točkove) i 4×4 (pogon na obe osovine).

“Ranger je odličan za rad i odličan za slobodno vreme, a kupci će ceniti razliku čim budu seli za upravljač”, rekao je Paul Randle, direktor globalne linije komercijalnih vozila u Ford Evropa. “Ova prestižna nagrada je priznanje za rad našim proizvodnim timovima u celom svetu, a predstoji nam da se mnogo više radujemo lansiranjem potpuno novog Transita i sasvim novog Transit Connecta u 2013.”

Iz osnova, potpuno novi Ranger sada pruža veću korisnu nosivost i vodeće u klasi vučne sposobnost, zajedno sa inovativnim, novim funkcijama udobnosti i pomoći vozaču, a prvo je takvo vozilo koje je ikada dobilo pet zvezdica na Euro NCAP testiranjima.

Ford je ove godine već osvojio nagrade Međunarodni van 2013-te za potpuno novi Transit Custom, dok je njegov 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor imenovan za Međunarodni motor godine 2012.

Novi Ford Ranger je u prodaji na svim većim tržištima širom Evrope. U Srbiji se može poručiti, po početnoj, akcijskoj ceni od 17.900 evra, bez PDV-a.

Izvor: Grand Motors PR