Novi PROACE MAX potpuno zaokružuje elektrifikovanu gamu modela Toyota Professional

25.11.2023.

Osnaženom i proširenom elektrifikovanom ponudom komercijalnih modela, uz posebnu posvećenost i brigu o potrebama kupaca, gama Toyota Professional pruža najpotpuniji izbor do sada, što omogućava Toyotin kontinuirani rast u sektoru komercijalnih vozila. Toyotina tehnologija lakih komercijalnih vozila od konkurencije se razlikuje unapređenim, smelim i robusnim izgledom cele lepeze modela.

U centru pažnje je potpuno novi PROACE MAX, koji se pridružuje proširenoj porodici s oznakom PROACE, uporedo s usavršenim verzijama PROACE i PROACE CITY. Istovremeno, Hilux Hibrid 48V donosi novu elektrifikovanu varijantu Toyotinog proslavljenog pick-upa.

Zahvaljujući čistijoj površini prednjeg dela, upečatljivog i svežeg dizajna, kojim se odlikuje gama PROACE, naglašava se Toyotin identitet. Najnovija tehnologija potpunog LED osvetljenja i aluminijumski naplaci obećavaju još prepoznatljiviji izgled, u zavisnosti od nivoa opreme.

Moderni enterijeri kabine mogu se pohvaliti novim dizajnom upravljača, kao i najnovijom ugrađenom opremom u zavisnosti od nivoa paketa opreme, uključujući potpuno digitalne ekrane i savremeni infotainment sistem s ugrađenom navigacijom, uz bežično povezivanje s aplikacijama Apple CarPlay ili Android Auto.

Povezane usluge će obezbediti dodatni kvalitet neophodan za svakodnevne aktivnosti i biće dostupne za svaki paket opreme modela iz PROACE porodice od samog početka prodaje.

U skladu s Toyotinim svestranim pristupom zaštite čovekove okoline, posebno insistiranju na neutralnosti u emitovanju ugljenikovih jedinjenja, svi PROACE modeli se nude kao električna vozila na baterije (BEV), bez emisije izduvnih gasova, ali i bez žrtvovanja praktičnosti i pouzdanosti.

Nudeći elektrifikovane opcije u celoj gami proizvoda Toyote Professional, Toyota ima na umu važnu činjenicu da je kupcima neophodan niz pristupačnih i praktičnih rešenja kako bi se pospešio tempo smanjenja CO2, pružajući pretpostavke da se u budućnosti obezbedi uspešan prelazak na mobilnost s nultom emisijom.

Kao najveće vozilo u gami Toyota Professional, PROACE MAX predviđen je za teže transporte, a dostupan je u šest konfiguracija, s dva međuosovinska rastojanja, tri dužine i tri visine i ima više opcija za prevoz tereta. Toyota uverava da u svojoj najsnažnijoj specifikaciji PROACE MAX Electric ima jedan od najvećih tovarnih kapacitet u klasi – zapremine 17 m³. Utovar i istovar su jednostavni zahvaljujući vratima pune visine i praktičnom pravouganom otvoru, s niskom ivicom poda koja omogućava lak pristup. Po prvi put, na Toyotinom komercajlnom vozilu ove kategorije se vrata otvaraju pod uglom od 270 stepeni, maksimizirajući time prostor za utovar i pristup kabini.

Najnovija baterijska električna tehnologija pruža udobnost vožnje bez emisije štetnih gasova, uz praktičnu prednost koju pruža autonomija vožnje do 420 km (po WTLP standardu).

Zahvaljujući Toyotinim visokim standardima kvaliteta, PROACE MAX platforma takođe omogućava brojne konverzije. Dostupna je za nadgradnje kao jednostrani ili trostrani kiper, uključujući opcioni raspored u verzijama Chassis, Platform i Crew Cab kabine s dva reda sedišta.

Praktična vozila PROACE i PROACE CITY imaju privlačna vizuelna unapređenja i najnoviju tehnologiju u oba kombija, dok PROACE VERSO i PROACE CITY VERSO poboljšanja dobijaju u putničkim konfiguracijama, naglašavajući širok izbor praktičnih rešenja u okviru Toyota Professional linije.

Po navodima proizvođača, PROACE kombi dolazi s najboljim opcijama pogonskog sklopa u klasi, a s najnovijom tehnologijom EV baterija druge generacije će imati povećanje autonomije za 20 km – na ukupno 350 km. Zahvaljujući zapremini tovarnog prostora do 6,6 m³, PROACE po Toyotinim tvrdnjama ima najveću nosivosti u klasi do 1.400 kg, dok u PROACE VERSO konfiguraciji putničkog vozila može udobno da sedi do devet putnika.

I za PROACE CITY Toyota smelo potpisuje da je po performansama – prevozu putnika i tereta – vodeći u svojoj klasi. Taj kombi pametnim rešenjima omogućava da tovarni prostor ima zapremine 4,4 m³ i nosivost do 1.000 kg tereta, u zavisnosti od pogonskog sklopa. Najnovija tehnologija EV baterija u isto vreme pruža autonomiju, kako Japanci uveravaju, vodeću u klasi – do 330 km, što je 50 km više u odnosu na trenutnu generaciju. U sve varijante kombija udobno se mogu smestiti tri putnika napred, dok PROACE CITY VERSO sa sedam sedišta nudi povećan kapacitet za prevoz putnika.

Ponuda Toyota Professional je takođe proširena novim modelom Hilux Hybrid 48V, koji pruža bolju ekonomičnost u potrošnji goriva i napredne performanse u vožnji, dodatno poboljšavajući inače proslavljene mogućnosti ovog pick-upa na putu i van njega.

Pored legendarne izdržljivosti i pouzdanosti po kojima je Hilux poznat od ranije, novi Hilux Hybrid 48V ima brži odziv na komandu gasa i linearno ubrzanje, s poboljšanim terenskim performansama, pre svega zahvaljujući ravnomernijem ubrzanju kada se kreće po neravnom terenu, ali i regenerativnom punjenju baterije pri kočenju tokom vožnje nizbrdo. Poboljšanja u vožnji omogućena su bez ikakvog kompromisa u pogledu vuče i nosivosti, koji ostaju na sa 3.500 kg, odnosno 1.000 kg.

Unapređena gama Toyota Professional predstavlja nastavak posvećenosti komercijalnim vozilima, jer Toyota ima za cilj da iz godine u godinu nastavi s povećanjem obima prodaje u ovom sektoru, koji je iznosio 119.000 jedinica u 2022. godini, a u 2023. je na putu da postavi novi prodajni rekord. Toyota to namerava da postigne širokom ponudom vozila povezanom sa snažnim fokusom na korisničku podršku, što uključuje konkurentno finansiranje i osiguranje, garancije i pomoć na putu koje pružaju Toyota Financial Services, KINTO i Toyota Insurance Services, što donosi bezbrižnost, baš kao i zamenska vozila koja će biti ponuđena kupcima kada svoje vozilo ostave u servisu, a žele da odmah nastave putovanje i poslovne obaveze. Da bi se poboljšalo iskustvo od kupovine do korišćenja, novorazvijeni Toyotini profesionalni centri će obezbediti posebnu stručnu podršku za komercijalna vozila i objekte za servisiranje.

Najnovija ponuda dodatne opreme uključuje i praktična rešenja za prevoz i smeštaj stvari, kao i opcije bezbednosti i zaštite za dodatnu bezbrižnost.

Dodatni detalji o Toyotinim vozilima namenjenim privredi i uslugama biće predstavljeni na Toyota Kenshiki forumu krajem ovog meseca.

Toyota napominje da su svi podaci o performansama novih modela PROACE MAX, PROACE, PROACE CITY i Hilux Hybrid 48V podležu homologaciji. Konačne specifikacije će biti potvrđene prilikom finalnog uvođenja ovih proizvoda na pojedinačna tržišta.

Izvor: Toyota Srbija