Novi Volvo FH u središtu pažnje na IAA sajmu u Hanoveru

20.09.2012.

Nova Volvo FH serija je u centru pažnje na IAA, međunarodnom sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru. Mnogi posetioci žele da vide nova vozila, za koja Volvo kaže da će postaviti nove standarde među kamionima koji voze na velike razdaljine.

“Ono što vidite ovde je poslednja generacija FH kamiona. A mi ne govorimo o fejsliftingu, ovo je sasvim novi kamion”, rekao je Klaes Nilson, predsednik kompanije Volvo Trucks, na konferenciji za štampu u Hanoveru. “Investirali smo skoro 1,3 milijarde evra u novi Volvo FH kamion. To je izuzetan kamion za transport na velike razdaljine, a njegova tehnologija je daleko ispred njegovih konkurenata”.

Nova Volvo FH serija je zvanično otkrivena na spektakularnom predstavljanju novinarima i odabranim kupcima u Geteborgu, 5. septembra. Međutim, IAA je prva prilika da mnogi vide ovaj novi Volvoov asortiman izbliza. Deset novih kamiona je prikazano na štandu kompanije Volvo Trucks, a prvi put u svetu su predstavljene neke inovacije na ovom modelu za poboljšanu efikasnost u potrošnji goriva, manevrisanje, vremena korisnog rada i okruženja vozača.

“Sve u svemu, naš novi kamion Volvo FH je mnogo više od kamiona svetske klase, to je kompletno, konkurentno poslovno rešenje”, dodao je Klaes Nilson. “On sadrži novine koje daju našim klijentima dodatnu vrednost u poređenju sa današnjom ponudom – a to će dodatno osnažiti našu vodeću poziciju i pomoći nam da dobijemo novi udeo na tržištu, naročito ovde u Nemačkoj”. Snažan naglasak je stavljen na smanjenu potrošnju goriva novog kamiona Volvo FH i njegov uticaj na životnu sredinu sa naglaskom na Euro VI motor i novu I-Torque pogonsku liniju.

“I-Torque daje visok obrtni momenat pri malom broja obrtaja i, uz Euro 6 motor, čini ga I-Shift menjač sa tehnologijom duplog kvačila, što rezultira odličnom sposobnošću u vožnji, tihim radom i velikom efikasnošću u potrošnji goriva”, kaže Rikard Fric, viši potpredsednik kompanije Volvo Trucks. I-See, novi softverski paket za I-Shift menjač, memoriše podatke sa puta i automatski optimizuje promenu stepena prenosa (“brzina”) u skladu sa topografijom puta. Radeći zajedno sa I-Torque pogonskom linijom, I-See i drugačiji hardver utiču ma smanjenu potrošnju goriva za do deset odsto.

Vidi film pravo sa Volvo štanda na IAA: http://www.youtube.com/watch?v=y1Vpi3lMsw0&feature=youtu.be

Euro VI motor će biti na raspolaganju od proleća 2013, a I-torque pogonska linija će za evropsko tržište biti predstavljena na jesen 2013. Potpuno novi Volvo FH kamion će biti isporučen evropskim klijentima na proleće 2013. Prvi kamion će biti na aukciji na Ebayu a sav novac ide u dobrotvorne svrhe. Posetite aukciju ovde: http://auction.volvotrucks.com/

Izvor: Volvo Srbija