Novi Volvo FM prikazan u Birmingemu

09.04.2013.

Novi Volvo FM bio je danas u centru pažnje na Sajmu komercijalnih vozila, koji se do 11. aprila održava u Birmingemu /Birmingham/ u Velikoj Britaniji. Prikazan je u okviru izvanredne prezentacije, sa naglaskom na modernizovano radno okruženje za vozača i povećanu produktivnost koju dobijaju kupci.

“Povlačeći paralelu sa fudbalom, FM ima neprocenjivu svestranost i podjednako je brilijantan u svakom trenutku i na svakom mestu”, rekao je Klaes Nilson /Claes Nilsson/, predsednik kompanije Volvo Trucks, na današnjoj konferenciji za novinare. “FM odlikuje vrhunska fleksibilnost i efikasnost u transportu, čime zadovoljava potrebe većine prevoznika.”

Novi Volvo FM zvanično je predstavljen 19. marta, ali tek na ovom sajmu komercijalnih vozila javnost po prvi put može da se izbliza upozna sa svim novim karakteristikama – recimo, sa novom unutrašnjošću, modernizovanom spoljašnjošću, novim I-See softverom za menjač sa opcijom smanjenja potrošnje goriva i do 5 %, daljinskim upravljačem koji olakšava i skraćuje vreme manipulacije teretom, kao i revolucionarnim „pomoćnikom“ – elektronsko-hidrauličkom asistencijom u upravljačkom mehanizmu (Dynamic Steering).

Klaes Nilson je rekao da je logično što je Volvo FM izložen baš na sajmu u Birmingemu, jer je ovaj model već duže vremena omiljen među britanskim vozačima i vlasnicima voznih parkova.

“Baza klijenata koji u Velikoj Britaniji kupuju FM vozilo potvrđuje njegovu popularnost, jer je jednostavan – kako za vožnju, tako i za manipulisanje teretom. Svaki treći prodati Volvo kamion je, u stvari, FM model. Novi kamion je napravljen da obezbedi odlične vozne karakteristike, dok u isto vreme prevoznik ima koristi od maksimalne iskoristivosti i minimalnih troškova za gorivo.”

Volvo je prošle godine širom sveta isporučio 23.467 kamiona iz familije FM. Sa 3.858 isporučenih kamiona, Velika Britanija je u 2012. bila treće najveće Volvoovo tržište u zapadnoj Evropi, a peto u svetu – posle Brazila, Rusije, Francuske i Nemačke.

 

Video materijal sa sajma u Birmingemu i o novom modelu FM, dostupan na:

http://www.youtube.com/watch?v=imPWZfsVSW8&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=kNaPD_hel_o&feature=youtu.be

 Izvor: Volvo Srbija