Od malih nogu u društvu Volvo kamiona

19.09.2022.

Na tržištu Srbije, kao i u mnogim državama sveta, Volvo Trucks se već dugo, kroz brojne programe i akcije, bavi i bezbednosnom edukacijom najmlađih učesnika u saobraćaju. U tom cilju, ali i da mališanima predškolskog uzrasta pokaže kako izgledaju i funkcionišu Volvo kamioni, u sedištu kompanije-ćerke u Srbiji, u Novim Banovcima, nedavno su boravili mališani iz dečijeg vrtića Bajka s Novog Beograda.

Bila je to prilika i da se realizuje deo aktivnosti predviđenih edukativnim programom vrtića Bajka – da se mališanima uživo pokažu i približe zanimanja koja se obavljaju van kancelarije.

„Bajkoviti“ mali gosti su proveli dan koji će im svakako ostati u dugom pamćenju i s dečijom znatiželjom i spontanošću upijali svaku reč svojih domaćina. Raznovrsan program, specijalno prilagođen njihovom uzrastu, posebno je bio posvećen bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Kroz filmove i priču, domaćini su ih upoznali s bezbednim ponašanjem u saobraćaju, naročito kada se „susretnu“ s kamionima i drugim velikim vozilima.

Malim gostima su najzanimljiviji bili ulazak u Volvo kamione i kratko objašnjenje kako funkcionišu neki od glavnih uređaja, za šta su se  postarali direktor postprodaje, Milan Joksimović i instruktor za vozače, Zoran Savadinović. Oni su devojčicama i dečacima uzrasta do pet godina pokazali i moderno opremljenu radionicu u kojoj se održavaju Volvo kamioni i autobusi. Direktorka Volvo Trucks Adriatic South i Volvo Srbija d.o.o, Dragana Krstić, upoznala ih je s osnovnim vrednostima Volvo kamionskog brenda, čija je istorija duga već 94 godine.

A kako je to inače uobičajeno za posebne goste, i za mališane iz dečijeg vrtića Bajka, domaćini su pripremili posluženje. Na kraju nezaboravnog druženja s Volvoom, kući su poneli kačkete i poster-zajedničku fotografiju, koja će ih godinama podsećati na nezaboravne posetu i prvi kontakt s Volvo brendom.