Optifuel Challenge 2014 – Renault Trucks T stupa na scenu

30.01.2014.

optifuel_challenge_2014_1Nacionalne kvalifikacije za Optifuel Challenge 2014, takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Renault Trucks, počinju u martu. Najbolji evropski vozači takmičiće se u vozilu Renault Trucks T, modelu koji je simbol nove serije. Na lokalnim kvalifikacijama, koje će se odvijati u 19 zemalja-učesnica, biraju se 34 najbolja takmičara za novembarsko finale.

U martu 2014. počinje izbor kandidata za drugo po redu evropsko takmičenje Optifuel Challenge. Nadmetanje posvećeno smanjenju potrošnje goriva osmislila je i organizuje kompanija Renault Trucks u Evropi, Maroku, Rusiji i Tunisu. Na predselektivnim takmičenjima u pojedinačnoj vožnji, takmičari će upravljati vozilom Renault Trucks T po unapred određenoj trasi. Kada završe vožnju, ocenjuje se njihova performansa, tako što se brzina i potrošnja goriva analiziraju uz pomoć softvera za merenje i analizu potrošnje Optifuel Infomax i sistema Optifleet, IT rešenja kompanije Renault Trucks ugrađenog u vozilo.

Transportne kompanije same biraju vozače za učešće u nacionalnim predselektivnim takmičenjima za Optifuel Challenge. Tokom ovih događaja, biće izabrana 34 učesnika koji će se takmičiti jedni protiv drugih na evropskom finalu u novembru 2014. Predselektivna takmičenja u Francuskoj su zakazana za juni 2014.

Takmičenje Optifuel Challenge pokazuje želju kompanije Renault Trucks da podrži prevoznike i vozače u njihovom nastojanju da voze ekonomičnije i pokažu svoje umeće u smanjenju potrošnje, tako što im obezbeđuje efikasna rešenja i alate.

Dizajn vozila Renault Trucks T, koncepcija kabine, kao i svi delovi pogonske grupe utiču na smanjenje potrošnje goriva. Osim toga, nova serija koristi i sve prednosti Renault Trucks sistema usluga Optifuel Solutions, u koje spada i Optifuel Programme. Program sačinjavaju Optifuel Training, obuka o ekonomičnoj vožnji pod nadzorom stručnjaka kompanije Renault Trucks i Optifuel Infomax, softver za praćenje i analizu potrošnje goriva. Usluga Optifuel Programme omogućava i do 15% uštede goriva u celom voznom parku.

optifuel_challenge_2014_2Optifleet, IT rešenje za upravljanje voznim parkom, može naknadno da se ugradi u sva vozila Renault Trucks T. Jednostavan za korišćenje, Optifleet je instrument za pomoć pri donošenju odluka i planiranju i veoma brzo postaje neophodan menadžerima kompanija, operaterima, šefovima voznih parkova i vozačima. Upotrebom ovog rešenja, godišnje, po vozilu, može da se uštedi čak i do 5.000 evra.

Sve usluge i tehnologije biće prikazane prevoznicima i njihovim vozačima tokom takmičenja Optifuel Challenge 2014, čime se perfektno ilustruje stalna posvećenost i podrška kompanije Renault Trucks svojim klijentima.