Otvoren Busworld Turkey 2022.

26.05.2022.

Deveto „izdanje“ Busworld Turkey, u organizaciji Busworlda i njegovog turskog partnera, HKF Trade Fairs, svečano je započelo u četvrtak, 26. maja i trajaće tri dana na već poznatoj lokaciji, u Expo Centru u Istanbulu, u blizini nekadašnjeg glavnog aerodroma Kemal Ataturk.

Tokom poslednjeg „izdanja“, 2020. godine, izložba je ugostila 129 izlagača, a posetilo ju je 7.935 profesionalaca iz autobuske branše, što je bilo iznenađujuće dobro s obzirom na to da se pandemija Covid-19 počela da širi upravo u tom trenutku.

Danas je na izložbi više od 130 izlagača. Karoseristi i proizvođači autobuske opreme izlažu svoja najnovija vozila na površini od 12.500 kvadratnih metara. Među učesnicima su domaći proizvođači Anadolu Isuzu, Karsan, Otokar, BMC, Güleryüz, Mapar MAN, Bur-Can, Buskar, Erener, Erduman, Eşref Karoser, Gürsözler i Harputlu. Dovezli su miks vozila različitih dimenzija (od dvospratnih do minibuseva), pogonskih linija i tipova (javni prevoz, turizam, putovanja na daljinu, VIP prevoz itd). Od inostranih proizvođača autobusa, pojavio se samo Iveco. Na sajmu su i brojni turski i inostrani proizvođači komponenata svih vrsta. Ponovo su zastupljeni brendovi poput Allison Transmission, ZF, Voith, Webasto, Aselsan, Fogmaker i mnogi drugi.

Foto: Busword, Fb (Ashraf M. Kara)