Panel van i kombi u jednom

15.11.2014.

VW Trasnp Doka_1Nova modifikacija jednog od najpopularnijih kombija u Evropi (a i u nekim drugim delovima sveta), Volkswagenov Transporter Kombi Doka Plus uspešan je miks udobnog automobila i lakog komercijalnog vozila. Uz vozača, može da primi još pet osoba u dva reda sedišta, dok je iza drugog reda veliki prostor za prtljag. Putnički i teretni prostor su odvojeni plastičnom pregradom, pristup prtljažniku-prostoru za teret je samo preko zadnjih podiznih vrata, dok se do sedišta u drugom redu stiže kroz bočna klizna vrata.

VW Trasnp Doka_3Transporter kombi Doka Plus će od početka 2015. biti dostupan u verzijama sa kratkim i dugim međuosovinskim rastojanjima i prostorima za teret/prtljag maksimalne zapremine 3,5 ili 4,4 m³.

Volkswagen nudi nekoliko mogućnosti za uređenje unutrašnjosti – dve verzije obloga, pojedinačna sedišta napred ili pojedinačno vozačko sedišta i dvostruka klupa itd. Bazna verzija enterijera Trendline oprema se gumenim podom koji se lako čisti, dok se varijanta Comfortline oprema tepihom otpornim na habanje, visoko kvalitetnim bočnim oblogama i velikim prostorom za sitnice ispod klupe u drugom redu.

VW Trasnp Doka_2Kupcima će biti ponuđen širok spektar motora: TDI dizelaši od 62 kW/84 KS i 132 kW/180 KS za varijante s pogonom na prednje točkove, dok će najsnažniji – TSI benzinac s direktnim ubrizgavanjem od 150 kW/204 KS, sparen sa DSG menjačem (sa dvostrukim kvačlilom), biti ugrađivan u verziju s 4MOTION – s pogonom na obe osovine.

„Startna“ cena Transportera Kombi Doka Plus, sa kraćim međuoosvinskim rastojanjem, motorom od 62 kW i paketom opreme Trendline u Nemačkoj iznosi 27.605 evra bez PDV-a.