Pekari vole Ford Transit

07.12.2011.

Osim kao klasični furgoni, Fordova distributivna vozila Transit u Srbiji su sve popularnija i u verzijama sa specijalnim nadgradnjama. Transitova šasija je, naime, veoma pogodna za prilagođavanje specifičnim potrebama, a jedna od takvih je i prevoz hleba i drugih pekarskih proizvoda.
U saradnji sa generalnim uvoznikom i serviserom Fordovih vozila, Grand Motorsom, kompanija Marcar iz Knića i na šasijama Transita proizvodi termoizolacione nadgradnje za prevoz hleba i peciva, tzv. „hlebare“. U zavisnosti od verzije, omogućavaju prevoz od 96 do 144 korpi za hleb.
Ovakva vozila su u poslednjih godinu dana postala veoma popularna u južnoj i jugoistočnoj Srbiji. Pekarima u tim regionima Grand Motorsova poslovna jedinica iz Niša je u ovoj godini isporučila desetak „hlebara“. Među kupcima je i nekoliko flotnih – onih koji su se opredelili da vozni park čine samo ili većinom Ford Transiti sa nadgradnjom za prevoz hleba. Tako je nedavno jednoj od pekara sa juga Srbije isporučeno pet Transita „hlebara“ (sa naših fotografija), uz najavu da će im se u skoroj budućnosti pridružiti još nekoliko.

Izvor: Grand Motors-PR