Pneumatici za teretnjake sa Dalekog istoka i do 40 odsto jeftiniji od zapadnih konkurenata

16.03.2015.

WEST Lake AS678Posredstvom beogradske kompanije Coning doo, jednog od srpskih lidera u prodaji pneumatika svih vrsta, i na našem tržištu od nedavno su dostupni visokokvalitetni, a po ceni vrlo pristupačni proizvodi kineskog giganta Hangzhou Zhongce Rubber Co., Ltd. (ZC-RUBBER), namenjeni, pre svega, ugradnji na točkove komercijalnih vozila – kamiona i autobusa.

ZC-RUBBER je najveći kineski proizvođač pneumatika i jedan od 10 najvećih u svetu. Kompanija formirana 1958. zapošljava više od 20.000 radnika, godišnje proizvodi više od 20 miliona pneumatika za automobile i SUV vozila, oko 10 miliona radijalnih pneumatika za kamione i autobuse, 200.000 pneumatika za off road vozila i poljoprivrednu mehanizaciju, više od četiri miliona dijagonalnih pneumatika za kamione, čak 80 miliona pneumatika za motocikle i bicikle… Za ovu godinu ZC-RUBBER planira ukupan obim prodaje veći od osam milijardi dolara, od čega bi oko šest milijardi trebalo da bude ostvareno izvozom na tržišta širom sveta.

West Lake WDM 1Najveći kineski proizvođač pneumatika s ponosom ističe da su njegovi proizvodi među najboljima u svetu, a za ilustraciju navodi podatak da se svaki pneumatik posle silaska s proizvodne linije, osim kontrole pod rentgenom, balansiranja i provere ujednačenosti na savremenoj opremi iz Nemačke, Japana i SAD, proverava i ručno!

Međunarodni tim za ZC-RUBBER kompanije za razvoj i ispitivanje pneumatika broji više od 1.000 japanskih, korejskih, kineskih i stručnjaka iz drugih država. Oni zajedno rade na razvoju i implementaciji najnovijih proizvodnih tehnologija, u šta se ulaže ogroman novac (prosečno oko 50 miliona američkih dolara svake godine).

Kompanija sarađuje sa više od 10.000 distributera širom sveta, a od nedavno je među njima i beogradski Coning, koji je, za sada, dobio ekskluzivno pravo prodaje na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Na svim ovim tržištima kupcima se nude visokokvalitetni, dugovečni i „tihi“ pneumatici pod imenom West Lake u više od 100 različitih dimenzija, profila i namena, koji, u odnosu na najpoznatije konkurente sa zapada, imaju bitnu prednost – i do 40 odsto nižu cenu za uporediv kvalitet.