Počeo s radom Neltov intermodalni terminal u Kruševcu

12.12.2023.

Otpremom robe železnicom, preko Budimpešte, ka finalnoj destinaciji u Evropskoj uniji, uspešno je počeo s radom Neltov Intermodalni terminal u Kruševcu. Svojom strateškom i geografskom pozicijom, opremljen železničkim kolosecima, terminal u Kruševcu pruža punu logističku podršku kroz pretovar kontejnera, parking vozila, vaganje, carinsko zastupništvo, dopremu i otpremu kontejnera. Na raspolaganju je svim učesnicima u multimodalnim tokovima, postojećim i budućim poslovnim partnerima različitih industrijskih grana.

Aktiviranjem prvog terminala u Centralnoj Srbiji nastavljen je plan razvoja Neltove mreže intermodalnog transporta. Lociran u industrijskoj zoni, u neposrednoj blizini Moravskog koridora, povezan preko stanice Dedina sa panevropskim koridorom 10, strateški je važan za Srbiju i region.

Terminal u Kruševcu predstavlja pojačanje logističke infrastrukture regiona i teritorijalno proširenje portfolija logističkih usluga Nelta. Uspostavljanje redovnih železničkih servisa s lukama u regionu i s logističkim čvorovima u EU i Turskoj – razvojni je plan ovog segmenta poslovanja kompanije.

“Od 2016. godine, otvaranjem terminala u logističkom centru u Dobanovcima, aktivno doprinosimo razvoju multimodalnosti u regionalnim lancima snabdevanja. Korišćenje ove vrste transporta ima finansijske, društvene i ekološke prednosti. Kombinacija pomorskog, železničkog i drumskog transporta jedno je od ključnih rešenja za veću energetsku efikasnost i smanjenje industrijskih emisija u procesu dekarbonizacije lanaca snabdevanja”, izjavio je Robert Jenovai, izvršni direktor Nelta za tržište Srbije.

Izvor: Nelt PR