Počinju regionalne kvalifikacije za takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge 2014 za tržište Srednja i istočna Evropa

14.03.2014.

dfc-banner-waveNakon zvaničnog objavljivanja početka takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 – globalnog nadmetanja kompanije Volvo Trucks u ekonomičnoj potrošnji goriva, došao je trenutak da Volvo Trucks, tržište Srednja i istočna Evropa započne takmičenje na regionalnom nivou. Kvalifikacione runde održaće se od marta do jula, u državama članicama tržišta Srednja i istočna Evropa*. Tokom kvalifikacija biraju se nacionalni prvaci – predstavnici na Regionalnom finalu u Slovačkoj, gde se bira šampion takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 za tržište Srednja i istočna Evropa i dobitnik nagrade – novog automobila Volvo S60. Prva tri vozača, učesnika regionalnog finalnog nadmetanja, predstavljaće tržište Srednja i istočna Evropa na svetskom finalu u Švedskoj.

Ekonomična vožnja ima veoma pozitivan uticaj na životnu sredinu i na troškove transportnih kompanija. Odnos vozača prema ekonomičnoj vožnji i njihovo znanje o tome su, zbog toga, izuzetno važni. Vozači koji umeju da voze na ekonomičan način generišu značajne uštede.

DFC_najava 1“Glavni fokus takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge je naglašavanje ključne uloge vozača u efikasnoj potrošnji goriva”, kaže Andreas Valgren /Wahlgren/, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Volvo Group Trucks Market CEE, vođa projekta ovog takmičenja na regionalnom nivou. “Dosadašnje iskustvo pokazuje da je svake godine sve više i više vozača kamiona sa našeg tržišta SIE (Market CEE) zainteresovano za temu efikasne potrošnje. Jedva čekaju da učestvuju na takmičenju i da pokažu koliko su ekonomični prilikom vožnje. Isto važi i za transportne kompanije, s obzirom na to da jasno mogu da uoče povećanje profitabilnosti koje im donosi ekonomična vožnja. Sve to je veoma ohrabrujuće i mi se svi, u kompaniji Volvo Trucks, veoma radujemo ovogodišnjem takmičenju”, nastavlja on.

Baš kao i prethodnih godina, na takmičenju mogu da učestvuju svi profesionalni vozači kamiona, bez obzira na marku kamiona kojim upravljaju tokom svakodnevnog posla.

Kvalifikaciona takmičenja u Srbiji održaće se tokom aprila meseca, a vozači se takmiče da bi dospeli do nacionalnog prvenstva, osvojili titulu državnog šampiona i pravo da predstavljaju svoju državu na finalnom takmičenju za tržište SIE. U Srbiji je predviđeno da se finalno takmičenje održi 7. juna 2014. godine.

DFC_najava 2Od 28. do 30. avgusta, na finalnom takmičenju za tržište SIE u Slovačkoj, sastaće se državni šampioni iz 15 pomenutih država, da bi u međusobnoj konkurenciji odmerili snage i dodatno testirali svoje veštine. Završna faza regionalnog takmičenja održaće se 29. avgusta, na stazi Slovakia Ring u Bratislavi.

Na regionalnom finalu, prva tri vozača i kompanije koje oni predstavljaju očekuju vredne nagrade – pomenimo samo novi automobil Volvo S60 namenjen šampionu takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2014 za tržišta SIE!

Budući da ove godine kompanija Volvo Trucks organizuje takmičenje The Drivers’ Fuel Challenge i na svetskom nivou, prva tri vozača sa finalnog takmičenja za tržište SIE biće pozvana da 19. septembra 2014. godine učestvuju na svetskom finalu u Geteborgu, u Švedskoj i imaće priliku da postignu još bolji rezultat na ovom takmičenju – da zavladaju svetskim tronom!

Tokom regionalnog takmičenja, i na lokalnim kvalifikacijama i na finalnom takmičenju za tržište SIE, veština vozača u ekonomičnoj vožnji biće testirana na novom Volvo FH  kamionu koji nudi izvanredne vozne karakteristike i troši manje goriva nego ikada  ranije. Za takmičenje je pripremljena posebna verzija kamiona – Volvo FH Drivers’ Fuel Challenge, konstruisan da štedi gorivo i opremljen raznim rešenjima i uslugama za uštedu goriva.

Ova specijalna verzija kamiona u ponudi je u okviru prodajne kampanje koja je pokrenuta od strane kompanije Volvo Trucks, tržište SIE, paralelno sa takmičenjem The Drivers’ Fuel Challenge.

Više detalja o prodajnoj kampanji i takmičenju, kao i informacije o pravilima, detaljan program, raspored i proceduru za prijavljivanje za takmičare iz Srbije nalazi se na: http://www.volvotrucks.rs/

Takmičenje The global Drivers’ Fuel Challenge – tokom kojeg se profesionalni vozači kamiona nadmeću u najekonomičnoj vožnji, pokrenuto je od strane kompanije Volvo Trucks 2011. godine, prvestveno da bi se naglasila važnost vozača u ekonomičnoj potrošnji goriva. Pokazalo se da vlada veliko interesovanje za događaj, organizovan kao globalna aktivnost, naročito na tržištu Srednja i istočna Evropa, gde se od 2011. sprovodi na godišnjem nivou.

Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge za 2013. godinu u organizaciji tržišta SIE je bilo veoma uspešno, privuklo je blizu 3.200 učesnika iz 14 država tržišta Srednja i istočna Evropa – skoro dva puta više takmičara nego 2012. godine, kada je takođe zabeležen impresivan broj učesnika.

Mađarski vozač Zoltan /Zoltán/ Simon iz kompanije SIMON Zoltán EV, pobednik na prošlogodišnjem takmičenju, pokazao je svoje nenadmašivo umeće i održao savršenu ravnotežu između brzine, trajanja vožnje i potrošnje goriva u finalnoj rundi regionalnog finala i postao šampion tržišta SIE na takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge 2013.

*Države tržišta SIE koje učestvuju na takmičenju Drivers’ Fuel Challenge 2014:

Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija