Podela subvencionisanih zaštitnih ramova za traktore

04.08.2023.

Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije, poljoprivrednicima iz Orašca kod Aranđelovca 3. avgusta su dodeljeni besplatni zaštitni ramovi za traktore, kao jedna od preventivnih mera za smanjenje broja stradanja usled prevrtanja traktora i nastojanja da se smanje povreda osoba koje upravljaju traktorima.

Dodeli ramova prisustvovali su ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, pomoćnik direktora Milan Petrović i načelnik Uprave Saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

Ove godine podeljeno je oko 4.600 ramova, a prijavilo se 6.000 poljoprivrednika, te će za mesec dana biti raspisan novi konkurs za ramove koji će biti dodeljeni sledeće godine.

Branko Stamatović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, rekao je da Agencija realizuje nacionalnu kampanju u cilju podizanja bezbednosti traktorista i da će i u naredne dve godine biti realizovana planirana podela ramova. Namera je da se kroz ovu subvenciju kupi više do 11.000 zaštitnih ramova, jer se ovaj način povećava bezbednost na putevima, naročito u ruralnim sredinama, u kojima se koriste poljoprivredne mašine, dodao je Stamatović.

Izvor (tekst i foto): Agencija za bezbednost saobraćaja