Poljak pobednik takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2012

15.10.2012.

Prošle subote, u češkom mestu Olomouc (285 km istočno od Praga), održano je regionalno finale takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2012. Tokom poslednje runde takmičenja, poljski vozač Pavel /Paweł/ Ozimek, iz logističke kompanije EPO-Trans, dokazao je svoju nenadmašivu umešnost kao najefikasniji vozač u ekonomičnoj potrošnji goriva i tako postao regionalni šampion takmičenja i dobitnik glavne nagrade – novog automobila Volvo C30.

Takmičenje, koje je kompanija Volvo Trucks 2011. pokrenula na globalnom nivou, a koje je ove godine po prvi put organizovano od strane kompanije Volvo Trucks za region Centralna i istočna Evropa, privuklo je skoro 1.600 profesionalnih vozača kamiona, učesnika u nizu kvalifikacionih rundi održanih u 12 zemalja članica regiona Centralna i istočna Evrope (CIE).

U subotu, 13. oktobra, dvanaest državnih šampiona, osvajača nacionalnih titula najefikasnijeg vozača u ekonomičnoj potrošnji goriva, sastalo se u Volvo Truck Centru u Olomoucu, gde se održavalo finale regionalnog takmičenja. U prepodnevnom delu takmičenja, u žestokom tempu, svi su se trudili da postignu savršenu ravnotežu između brzine, vremena i potrošnje goriva. Samo četiri vozača, po dva najbolja iz svaka dva takmičarska vozila Volvo FH, plasirala su se u finalnu rundu koja se odvijala u popodnevnim satima, a to su bili takmičari iz Estonije, Litvanije, Poljske i Srbije.

Tek za vreme gala večere, održane u subotu uveče, objavljeni su konačni rezultati prva četiri vozača, od kojih je jedan postao regionalni šampion na takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge 2012.

„Plasmanom u regionalno finale takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge kompanije Volvo Trucks jasno ste pokazali svoje prvoklasne veštine kao vozači kamiona i stavili do znanja da vodite računa o ekonomičnoj potrošnji goriva, što je za korisno kako za transportne kompanije, tako i za životno okruženje“, rekao je Tom Jörning, generalni direktor kompanije Volvo Trucks za region Centralna i istočna Evropa, obraćajući se dvanaestorici finalista tokom svog govora na ceremoniji dodele nagrada.

„Budite uvereni da ste svi, bez obzira na pozicije koje ste zauzeli tokom današnjeg finala, već postali pobednici i da možete biti ponosni na svoj veliki dosadašnji uspeh – s obzirom da ste najefikasniji vozači – državni šampioni u ekonomičnoj potrošnji goriva u vašim državama“, dodao je Jörning.

Pobednik takmičenja, Pavel Ozimek iz Poljske, koji je postigao najnižu prosečnu potrošnju goriva od 22,2 l/100 km u finalnoj rundi, osvojio je titulu regionalnog šampiona na takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge 2012 kompanije Volvo Trucks, region Centralna i istočna Evropa i postao dobitnik novog automobila marke Volvo – C30.

Predaja ključeva automobila Volvo C30, s leva: Pavel Ozimek i Tom Jörning

“Zaista sam ponosan što sam pobedio na ovom takmičenju. Današnje finale je bilo pravi izazov za mene, budući da su svi finalisti zaista vešti vozači“, rekao je Pavel Ozimek. “Ja sam profesionalni vozač i radim u našoj porodičnoj transportnoj kompaniji EPO-Trans Logistic. U svom svakodnevnom poslu, veoma vodim računa o efikasnoj potrošnji goriva, jer znam koliko je važno voziti kamion na najekonomičniji način – rekao je Ozimek.

Aare Müil iz Estonije i Danas Tumosa iz Litvanije osvojili su drugo i treće mesto.

Rezultati prva četiri vozača na takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge 2012 kompanije Volvo Trucks, region Centralna i istočna Evropa:

I mesto:Paweł Ozimek, Epo-Trans Logistic-Poljska, 22,2 litra, 27:34:26 min II mesto:Aare Müil, Aspar-Trans-Estonija, 22,71 litra, 27:47:57 min III mesto:Danas Tumosa,Transeiga-Litvanija, 23,88 litra, 27:14:81 min IV mesto:Goran Petrović, Knjaz Miloš-Srbija, 25,1 litar, 27:42:04 min

Učesnici velikog regionalnog finala u mestu Olomouc:

Bosna: Sead Numanović; Češka Republika: Martin Richtr; Estonija:  Aare Müil; Hrvatska: Ivan Batalić; Letonija:  Andris Pļavenieks; Litvanija: Danas Tumosa; Mađarska: Ferenc Benczik; Makedonija: Marjan Dojkov; Poljska: Paweł Ozimek; Slovačka: Pavol Čobrda; Slovenija: Florijan Koselj; Srbija: Goran Petrović.

Izvor: Volvo d.o.o. – Srbija

Svih 12 finalista regionalnog finala takmičenja The Drivers’ Fuel Challenge 2012 kompanije Volvo Trucks, region CIE:
Drugi red, stoje s leva: Aare Muil (Estonija), Goran Petrović (Srbija), Florijan Koselj (Slovenija), Ivan Batalić (Hrvatska), Danas Tumosa (Litvanija), Sead Numanović (Bosna).
Prvi red, s leva: Pavel Ozimek (Poljska), Martin Richtr (Češka Republika), Pavol Čobrda (Slovačka), Marjan Dojkov (Makedonija), Ferenc Benczik (Mađarska), Andris Plavenieks (Letonija)