Predsednik kompanije Volvo u ulozi kaskadera

02.09.2013.

FMX film_01 Klas Nilson /Claes Nilsson/, predsednik kompanije Volvo Trucks, bez oklevanja je pristao da stoji na kamionu koji će se njihati u vazduhu na visini od preko 20 metara i tako postao zvezda filma u kome je testiran novi građevinski Volvo kamion.

„Pa, priznajem da sam imao tremu i da sam se više puta zapitao u šta sam se to uvalio. Ne planinarim i ne volim da se penjem visoko. Međutim, obećao sam da ću izvesti ovu vratolomiju pa nisam mogao da odustanem“, kaže Klas Nilson.

Morao je da stoji skoro dva sata na prednjem delu građevinskog Volvo FMX kamiona, na preko 20 metara iznad vode u geteborškoj luci.

„Naravno, scene su ponavljane više puta jer je snimanje filma dugotrajan proces. Bilo je dosta hladno – oko 8 stepeni iznad nule – i vetar je duvao brzinom od oko 10 metara u sekundi, pa su mi se šake dosta smrzle nakon nekog vremena. Međutim, sve se vrlo dobro završilo. Bio sam potpuno bezbedan sve vreme i nimalo se nisam plašio“, nastavlja Klas Nilson.

FMX film_04„U filmu ’The Hook’ želeli smo da vam pokažemo da je prednja kamionska vučna kuka dimenzionisana za daleko veća naprezanja od normalnih. Želeli smo da vam demonstriramo čvrstoću i kvalitet naših građevinskih kamiona. Da biste to najbolje shvatili, podigli smo 15-tonski kamion u vazduh koristeći njegovu vučnu kuku“, objašnjava Klas Nilson.

Film je sniman iz helikoptera. Sve je pripremljeno unapred do najsitnijih detalja.

„Teško je snimiti ceo film iz helikoptera iz prve. Zaista me je impresionirao Klas Nilson zato što je bio miran i fokusiran tokom čitava dva sata dok je visio 20 metara iznad vode. I sâm sam to pokušao, ali samo na 15 minuta. Stvarno je bilo strašno“, kaže režiser Filip Nilson /Nilsson/, koji radi za Folke Film.

FMX film_02Ovo nije prvi put da Volvo Trucks snima spektakularne testove svojih kamiona. Film „Balerina-kaskader“ je postigao veliki uspeh širom sveta kada se pojavio na Internetu u avgustu prošle godine. Na YouTube je više sedam miliona ljudi videlo film u kojem Fejt Diki /Faith Dickey/ balansira na labavom užetu između dva kamiona u punoj brzini. Ovim filmom želeli smo da demonstriramo veću stabilnost i upravljivost novog dugolinijskog Volvo kamiona.

„Od tada smo predstavili još četiri kamionska modela. Planiramo da ih testiramo na razne načine u predstojećim mesecima da bismo demonstrirali bolje karakteristike svih modela. To nisu obični testovi koje obavljamo – siguran sam da niko u kamionskom svetu nije uradio ništa slično do sada“, zaključuje Klas Nilson.

Pogledajte „The Hook“:

http://www.youtube.com/watch?v=Jf_wKkV5dwQ&feature=youtu.be

Pogledajte kako je snimljen „The Hook“:

http://www.youtube.com/watch?v=6tPMvYw9yEY

Pogledajte „Balerina-kaskader“:http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

Pogledajte razgovor sa Fejt Diki:http://www.youtube.com/watch?v=ixcDi5HqfOo

Izvor: Volvo Srbija