Premijera novih Renault kamiona na Danu otvorenih vrata

20.06.2014.

RT Dan otv vrata_4Budući da ove godine u Beogradu nije bilo najavljene, pa, iz objektivnih razloga, otkazane međunarodne izložbe komercijalnih vozila, a da Renault Trucks od nedavno u svim kategorijama u prodaji ima potpuno nove kamione opremljene Euro VI motorima, jedinstvena prilika da se potencijalni i sadašnji kupci, poslovni partneri i prijatelji brenda upoznaju sa nekim od najatraktivnijih noviteta bio je Dan otvorenih vrata, interna manifestacija održana 19. juna u poslovnom, prodajnom i servisnom centru Reno kamiona u Srbiji, u Novim Banovcima.

RT Dan otv vrata_3Bilo je to prvo upoznavanje kupaca Reno kamiona u Srbiji i na ovaj način i na ovoj lokaciji. Podsećamo, od 1. januara 2013.  poslovne operacije kompanija Volvo Trucks i Renault Trucks u Srbiji, kao i u ostalim državama tržišta South East Hub* (Region jugoistočna Evropa), spojene se u jednu, integrisanu servisnu mrežu. Usledilo je i spajanje direkcija kompanija Volvo Trucks i Renault Trucks u Srbiji u jednu celinu, dok su prodajni timovi odvojeni, za svaki brend posebno.

RT Dan otv vrata_1Više od sto prisutnih na Reno danu otvorenih vrata imalo je mogućnosti da uživa u opuštenoj atmosferi – uz prijatnu muziku i prigodno posluženje, ali i jedinstvenu priliku da se prvi put upozna sa izloženim vozilima. Domaćin je ovom prilikom pokazao neke od modela koji su potencijalno najzanimljiviji na našem tržištu. Pre svih, to su vozila iz nove T familije – upravo ona koja najviše kupuju domaće kompanije koje se bave međunarodnim transportom: dvoosovinski tegljač T460 sa motorom od 460 KS, solo kamion T430 6×2 sa motorom od 430 KS (šasija sa pratećom osovinom, za nadgradnje velikih zapremina) i T430 6×2 – sve popularnija verzija tandem kamiona sa prikolicom, takođe s motorom od 430 KS.

RT Dan otv vrata_2Na Reno danu otvorenih vrata mnogi su imali prvu priliku da uživo vide i dva zanimljiva distributivna vozila: D 7,5 180 – šasiju sa kabinom bruto mase 7,5 t sa motorom od 180 KS i Renault Master – šasiju sa kabinom bruto mase 3,5 t.

Goste ove zanimljive manifestacije su pozdravili vršilac dužnosti direktora kompanije Volvo kamioni u Srbiji, Dragana Krstić i direktor prodaje Renault Trucks u Srbiji, Slobodan Vučić.

„Zadovoljni smo odazivom i interesovanjem koje su pokazali dosadašnji i potencijalni kupci Reno kamiona u Srbiji“, kaže gospodin Vučić. „Takođe, zadovoljni smo i prodajnim startom nove, Euro VI generacije u Srbiji: u prvoj polovini godine isporučili smo 24 vozila nova vozila – specijalizovanim transportnim kompanijama, javnim i preduzećima koja se bave distribucijom lekova i robe široke potrošnje. Nekoliko kupaca se opredelilo za flotnu narudžbinu, pa su, primera radi, kompanije Kid Trans iz Beograda i Express-trans iz Novog Sada (obe od ranije u voznim parkovima imaju i Reno kamione) preuzele po pet Reno vozila nove generacije.“