Premijera MAN-a sa motorom od 480 KS u Brazilu

20.12.2013.

MAN_TGX_BrazilVodeće publikacije u transportnoj industriji u Brazilu, krajem 2013. su MAN-ov model TGX, napravljen u MAN Latinska Amerika u Brazilu, dva puta proglasile kamionom godine 2013. U novembru je TGX 28.440 sa pogonskom formulom 6×2 osvojio nagradu AutoData, jednu od najprestižnijih u automobilskom sektoru u Brazilu. I čitaoci Automotive Business časopisa su, u kategoriji teških komercijalnih vozila, kamionu TGX dodelili nagradu REI.

MAN je u decembru, na Fenatran – najvažnijem sajmu transportne industrije u Latinskoj Americi, svoj asortiman namenjen tamošnjim tržištima, proširio premijerno prikazanim tegljačem TGX 29.480 sa pogonom sa dve zadnje osovine. Ovaj tegljač namenjen za dugolinijsku vuču poluprikolica u teškim uslovima, trebalo bi da bude dostupan od sredine 2014. i biće najmoćniji kamion koji je MAN do sada ponudio u Latinskoj Americi.
MAN TGX se proizvodi u fabrici Resende u Brazilu i optimizovan je da ispuni izazovne zadatke prevoza u Brazilu, ali i drugim državama Latinske Amerike. Zahvaljujući tehnologiji “Made in Germany”, velikoj snazi motora, udobnosti u vožnji i visokom kvalitetu, ova vozila su visoko cenjena u Južnoj Americi. Pre početka serijske proizvodnje u Brazilu, TGX je prošao kroz intenzivne testove: u periodu od tri godine kamioni su testirani na više od šest miliona kilometara i proveli sto hiljada sati na terenu – pod ekstremnim uslovima. Da bi bili prilagođeni južnoameričkim zahtevima transporta, na ovim vozilima su izvršene 230 korekcije.