Prezentacije i predavanja Trening centra Richter privremeno posredstvom Interneta

02.04.2020.

U Centru za obuku – Trening centru Richter Transport, posle održanih prvih treninga na osnovu smernica projekta u okviru programa DeveloPPP, uspostavljenog od strane Sequa – neprofitne razvojne organizacije iz Nemačke i nemačkog transportnog preduzeća Richter Transport, u toku je reorganizacija planiranog programa treninga u periodu od aprila do jula.

Usled posledica izbijanja epidemije Covid-19 i nemogućnosti organizovanja klasičnih predavanja, treninga i prezentacija uz prisustvo polaznika, standardne forme treninga biće privremeno zamenjene onlajn prezentacijama i predavanjima, koje su u procesu osmišljavanja i pripreme. Budući da su predavanja sa specifičnom stručnom tematikom i naglaskom na praktičnoj obuci, onlajn prezentacije i predavanja biće prilagođeni teoretskom delu nastavnog plana. U očekivanju skore normalizacije uslova za obuku, na ovaj način će se u narednom periodu realizovati deo aktivnosti Centra za obuku – Trening centra Richter Transport.

Dosadašnji treninzi održani su po posebno kreiranom nastavnom planu u okviru kojeg je na kursevima namenjenim vozačima kamiona predstavljen Swap sistem (izmenjivi sistem transporta).

Informacije u vezi sa treninzima o ovoj tematici i planovima za naredni period, kao i o projektu DeveloPPP u okviru kojeg je ovaj trening centar i osnovan, nalaze se na strani Centra za obuku www.centarzaobuku.com

Zvanični saradnik projekta u Srbiji je i Poslovno udruženje Međunarodni transport.