Pringles na festivalskoj turneji u Campervanovima

21.05.2011.

“Uhvati taj festivalski osećaj” – slogan je za kampanju brenda Pringles, koju ovog leta počinje Procter&Gamble grupa. Različita je od dosadašnjih: recimo, za ključni vizuelni element, drugim rečima za glavni motiv, kompanija je izabrala čuveni Volksawagen Campervan. Ideja je da četiri Campervana u Pringles bojama, crvenim i belim, putuju na muzičke festivale tokom čitavog leta, radi promocije čuvenog čipsa iz tube.
“Tražili smo ideju za kampanju koja bi bila bliska ciljnoj grupi Pringles na snažnom emocionalnom nivou, i najviše nam se dopao Volkswagen Campervan, kao simbol slobode, muzike i dugih letnjih putovanja ispunjenih suncem i zabavom“, objašnjava Garet Maguire, brend menadžer za Pringles za Evropu, Bliski istok i Afriku.
Ideja za angažovanje Volkswagenovih vozila je potekla od agencije Zerotwonine iz Frankfurta. Pošto nije jednostavno naći četiri restaurirana Campervana u savršenom stanju, sa potrebnim bojama, agencija je otišla pravo u mesto rođenja svih Campervanova, Volkswagen privredna vozila u Hanoveru.
“Bili smo veoma uzbuđeni sa idejom koja je stajala iza ove ukrštene marketing kampanje, zato što je festivalski osećaj, drugim rečima zabavni faktor i opušteni, imidž bez stresa, upravo ono kako se Campervan doživljava. I to je razlog zašto se kao simbol pojavljuje iznova i iznova u sličnim momentima”, kaže Ramsis Moussa, rukovodilac marketinga u Volkswagen privrednim vozilima.
Zato je tim iz Volkswagen privrednih vozila – Oldtajmeri pošao da potraži Campervanove i sa ljubavlju ih restaurirao u skladu sa partnerovim specifikacijama, uključujući i brendiranje i adekvatne pokrivače za sedišta. Na krovu svakog Kampera se nalaze velike makete Pringles tube.
Tokom kampanje organizuje su se degustacije na 17 festivala, u 13 država. Između ostalih, tu su Skive festival od 1. do 4. juna u Danskoj, Isle of Wight festival u Velikoj Britaniji od 10. do 12. juna, Oxegen festival od 7. do 10. juna i Heineken Jammin’ Festival u Veneciji od 9. do 11. juna.

Izvor: Porsche CGC d.o.o.