Priprema Volvo kamiona i autobusa za zimu po konkurentim cenama

07.11.2014.

Volvo_Winter_1Pod motom „Sklonite se od hladnoće“, vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se nudi mogućnost da, ugradnjom originalnih rezervnih delova i uz visokostručne usluge u ovlašćenim servisnim radionicama, po povoljnim cenama, do 25% odsto nižim od regularnih, pripreme vozilo za period naporne i klimatski izazovne eksploatacije.
Pred početak zimske sezone, tokom koje su vozila izložena dodatnim eksploatacionim naporima, Volvo poziva vlasnike kamiona i autobusa da, tokom specijalne zimske kampanje nabave originalne rezervne delove i obave određene servisne radove koji će i po hladnom i nepredvidivom vremenu poslovanje učiniti maksimalno pouzdanim.
Volvoovi stručnjaci posebnu pažnju skreću na pouzdanost akumulatora – na ekstremnim temperaturama kapacitet baterija može da bude znatno smanjen. Zbog toga je bitno da su akumulatori uvek puni, naročito tokom kratkih zimskih putovanja, pa se u tom cilju vlasnicima kamiona i autobusa do kraja februara 2015. nudi nekoliko „paketa“.

Volvo_Winter_3Jedan od njih obuhvata zamenu akumulatora (dva komada po 225 Ah), proveru punjenja akumulatora na vozilu i montažu desulfatora, a sve to košta 68.999 dinara. Drugi, sličan „paket“, ali bez ugradnje desulfatora, košta 50.442 dinara. Vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se nudi i punjač akumulatora, koji košta 37.917 dinara.
U zimskim mesecima sistem za grejanje kabine jedan je od najvažnijih – na svakom kamionu. Vozač kome je hladno reaguje znatno sporije, pa poboljšavanje grejanja u kabini u velikoj meri povećava vozačevu sposobnost da vozi bezbednije. Zato je pravi trenutak da se vozilo poveri Volvoovim stručnjacima koji će u okviru „paketa“ Parkirno grejanje zameniti filter (prečistač) za gorivo na eksternom (Webasto) grejaču i ispitati funkciju grejača. Ta usluga košta 4.973 dinara. Istovremeno, vlasnicima Volvo kamiona i autobusa se odobrava 25% popusta na sve dodatne popravke proizašle nakon provere parkirnog grejanja.
Volvo podseća i na značaj efikasnosti kočionog sistema: kvarovi na kočnicama su među najčešćim uzrocima saobraćajnih nesreća. Zbog toga se po popularnoj ceni – od 8.212 dinara, preporučuje zamena uloška (kertridža) u sušaču vazduha, kalibracija sušača vazduha, provera solenoid ventila i provera funkcionisanja opreme za dovod vazduha u kočionom sistemu. „Paket“ identičnog sadržaja se nudi i za sklop APM (Air Production Modulator) na novoj generaciji kamiona FH, a košta 12.894 dinara.
Volvo_Winter_2Još jedno podsećanje: sistemi za dovod goriva i ubrizgavanje agensa AdBlue su izuzetno osetljivi na niske temperature. Korišćenje goriva i AdBlue tečnosti usklađenih sa ISO standardom omogućava pouzdan rad motora čak i pri najekstremnijim temperaturama. Otuda Volvo preporučuje „paket“ koji obuhvata zamenu filtera (prečistača) za gorivo, čišćenje separatora vode i proveru sistema za gorivo, sve to za 7.263 dinara.
„Paket“ za AdBlue podrazumeva zamenu glavnog filtera, zamenu sita i proveru sistema za dovod AdBlue tečnosti, a košta 10.967 dinara.
Iskusni vozači i vlasnici kamiona i autobusa dobro znaju koliko je važan kvalitet zimske tečnosti za brisanje stakala. Jeftinija tečnost je po pravilu slabijih svojstava, pa zbog toga Volvo nudi i „paket“ za bolju vidljivost koji podrazumeva dolivanje dva litra visokokvalitetne tečnosti za brisanje stakla i zamenu dve metlice brisača, po jedinstvenoj ceni od 5.658 dinara.
Od važne dodatne opreme (ona je u zimskim mesecima u mnogim državama i zakonska obaveza) Volvo nudi i kvalitetne, galvanizovane čelične lance za sneg visoke čvrstoće, koji imaju specijalan profil sa unakrsnim šarama. Zatezanje španerima značajno olakšava njihovo nameštanje. U platnenoj kesi je šest lanaca što je dovoljno za dva točka. Cena ovog kompleta je 32.038 dinara.
Sve navedene cene su bez poreza na dodatnu vrednost.
Kao i prethodnih sezona, sve usluge i svi delovi tokom ove zimske kampanje mogu se dobiti u Volvo servisno-prodajnim centrima u Novim Banovcima, Novom Sadu i Čačku.