Priprema Volvo kamiona za zimu po atraktivnim cenama

22.11.2013.

Volvo kampanja zima 2013_1Pod motom ”Letnja vrelina usred zime”, Volvo kamioni u svojim servisno-prodajnim centrima u Novim Banovcima, Novom Sadu i Čačku do 31. marta 2014. nude servisne pakete u kombinaciji sa zamenom delova koji su naročito osetljivi na niske temperature i zbog toga imaju specifičan uticaj na udobnost vozača, ali i na bezbednost vozila u saobraćaju.

Za siguran start motora u svako doba godine vlasnicima Volvo kamiona (i autobusa) se sugeriše servisni paket koji obuhvata ugradnju dva nova originalna Volvo akumulatora od po 225 Ah i proveru rada i punjenja akumulatora, sve to po ceni od 53.300 dinara bez PDV-a.

Volvo kampanja zima 2013_2Volvoovi stručnjaci podsećaju da se na temperaturi od -10º C efikasnost akumulatora smanjuje za 30%. Ako vozilo ima mnogo električnih potrošača, manja je šansa da će akumulator biti ponovo napunjen na ispravan način. Zato se za rešavanje ovog problema preporučuje da se u vozilo ugradi desulfator akumulatora. Ovaj uređaj menja način na koji se akumulator ponovo puni i drastično povećava njegovu pouzdanost i rok trajanja. Kada je u vozilo ugrađen Volvo desulfator, dobija se dvogodišnja garancija na nove akumulatore.

Paket u kojem se nudi ugradnja desulfatora takođe obuhvata zamenu dva akumulatora od po 225 Ah i proveru ispravnosti rada i punjenja akumulatora. Cena za ovaj paket je 66.650 dinara (bez PDV-a).

Višegodišnja istraživanja Volvoovih stručnjaka su potvrdila da ispravan rad sistema za grejanje kamionske kabine povećava bezbednost i komfor vozača. Zato se vlasnicima Volvo vozila preporučuje servisni paket koji obuhvata zamenu prečistača (filtera) za gorivo na Webasto grejaču, proveru ispravnosti rada i kompletan pregled Webasto grejača – sve to po ceni od 4.704 dinara (bez PDV-a). Uz to, Volvo nudi popust od 15% na sve dodatne popravke koje budu preduzete nakon provere rada ”parking” grejača kabine.

U zimskim uslovima čak i najmanji poremećaj raspodele sile kočenja može da izazove katastrofu. Zato Volvo savetuje da se obavezno proveri da li kočnice na kamionu (ili autobusu) funkcionišu bez greške i nudi paket koji obuhvata zamenu uloška (kertridža) sušača vazduha, kalibraciju sušača vazduha, proveru solenoida i ispravnosti rada kočionog sistema, po ceni od 7.472 dinara (bez PDV-a).

Volvo kampanja zima 2013_3Još jedan savet Volvo stručnjaka: sistemi za gorivo i ubrizgavanje agensa AdBlue su posebno osetljivi na niske temperature. Samo kada ispravno funkcionišu, može da se izbegne neplanirano zaustavljanje vozila.

Istovremeno, pravilan rad sistema za dovod goriva olakšava pokretanje motora, čak i kada su vremenski uslovi veoma nepovoljni. Zbog toga je važna stručna provera funkcionisanja oba sistema i zamena originalnim Volvo delovima. Paket zimske pripreme sistema za gorivo obuhvata zamenu prečistača (filtera) za gorivo, zamenu prečistača separatora vode i proveru sistema za gorivo, po neto ceni od 11.684 dinara.

AdBlue paket obuhvata zamenu prečistača za ovaj agens, zamenu sito-prečistača, proveru funkcionisanja i očitavanje kodova grešaka – po ceni od 10.450 dinara bez PDV-a.