Prva nadgradnja na šasiji novog modela KAMAZ KOMPAS

19.05.2022.

Najsvežiji model u KAMAZ-om asortimanu – kamion srednje tonaže Kompas polako krči put na domaćem, ruskom tržištu: u ponudi je od početka ove godine, a u prvoj dekadi maja je debitovala je jedna od brojnih nadgradnji koje se planiraju na šasijama novajlije iz Naberežje Čelnija, smećar za prikupljanje i odvoženje komunalnog otpada u gradskim i prigradskim naseljima.

Kompas je prvi put javno predstavljen na sajmu komercijalnih vozila Comtrans, održanom u Moskvi od 7. do 11. septembra 2021, kada je dobio i službenu fabričku oznaku 43089. U stvari, to je kineski srednjak JAC N80, koji su Kinezi skoro do najsitnijih detalja kopirali s modela ISUZU Elf, a u KAMAZ-u dobio redizajniranu prednju masku i nosivost uvećanu sa šest na šest i po tona, čime ukupna masa dostiže 9,5 tona. Ogibljenje je standardno, na krutim multilisnatim oprugama. Kompas pokreće dizelaš Kamins /Cummins/ ISF 3.8, dugo poznat u Rusiji,  opremljen turbinom promenljive geometrije i ubrizgavanjem mešavine uree i vode (agensa edblu) u izduvni trakt za postizanje standarda Euro-5. „Podešen“ je na 154 KS, koje se na zadnje točkove prenose posredstvom ručnom šestostepenog menjača iz programa kineskog Fast Geara. Na premijeri je bio opremljen prilično bogato: od električnih dodataka i tempomata do motorne kočnice i sistema kontrole stabilnosti.

Smećar, koji je u maju otpremljen jednom od KAMAZ-ovih ovlašćenih dilera, moskovskoj kompaniji AVTOBAU, ima ukupnu masu od 8.990 kg, dok je neto masa šasije s kabinom 3.075 kg. Nosivost pogonske osovine je 6.600 kg. Celometalna kabina, tunelskog tipa, može biti bez ili sa ležajem. Nadgradnja HIDRO-MAK ima korisnu zapreminu od osam kubnih metara, dok je utovarni rezervoar zapremine 1,2 kubna metra. Zavisno od vrste smeća, koeficijent sabijanja je do 6:1.

Izvor: KAMAZ