Prvi primerak novog Volvoa FH prodat po rekordnoj ceni preko veb-sajta eBay

02.10.2012.

Prvi put, drugi put – prodato! Dobrotvorna aukcija prvog proizvedenog primerka novog modela Volvo FH na veb-sajtu eBay bila je više nego uspešna. Najbolja ponuda od 150.000 evra daleko je premašila sva očekivanja kao i tržišnu cenu. Sav prihod ide za program „Star for Life“.

Najbolju ponudu je dao Žan Pjer Dukorno /Jean-Pierre Ducournau/, osnivač kompanije Ducournau Transports u Francuskoj, u čijem voznom parku se nalazi više od 300 Volvo kamiona. On je sada ponosni vlasnik prvog proizvedenog primerka novog modela FH – očigledno jedinstvenog i specijalnog izdanja ovog kamiona sa ekskluzivnom oznakom „broj jedan“ na vetrobranskom staklu.

“Izuzetno mi je drago što sam pobedio na ovoj aukciji. Bio sam prvi kupac Volvo FH12 kamiona na jugu Francuske još sedamdesetih godina, a već godinama podržavam razne dobrotvorne aukcije”, izjavio je Žan Pjer Dukorno.

Veb sajt na kojem je objavljena aukcija privukao je više od 165.000 posetilaca. Ukupno gledano, tokom desetodnevne aukcije na veb-sajtu eBay 35 ponuđača je dalo više od 95 ponuda za prvi primerak novog modela Volvo FH. Vrlo rano nam je postalo jasno da će najbolja ponuda biti visoka pošto je tržišna cena premašena nakon samo jednog dana.

„Veoma smo ponosni što je toliko mnogo ljudi bilo spremno da plati toliko mnogo novca za prvi primerak novog modela Volvo FH. To govori mnogo o kamionu, ne samo o vrednosti koju ima kao unikatni kolekcionarski predmet nego i o njegovom dopadljivom izgledu u celini“, kaže Klaes Nilson /Claes Nilsson/, predsednik kompanije Volvo Trucks.

Sav prihod od aukcije ide za „Star for Life“, jedinstveni obrazovni program čiji je cilj sprečavanje širenja virusa HIV među južnoafričkom omladinom. Zamišljeno je da „Star for Life“ bude inspiracija za omladinu da veruje u svoje snove i budućnost, kao i podrška za život bez side. Volvo Trucks finansira ovaj program u 16 škola u blizini Durbana i Johanesburga.

„Iako je ’Star for Life’ počeo tek 2005, studije pokazuju da postiže odlične rezultate. Broj novoinficiranih virusom HIV znatno se smanjio kod studenata, kao i broj maloletničkih trudnoća“, kaže Klaes Nilson.

Na proleće 2013. pobednik će dobiti poziv da, tokom ceremonije u Južnoj Africi, lično uruči donaciju školi odabranoj da primi njegova finansijska sredstva.

“Izuzetno mi je drago što ću moći da pomognem ovoj deci” izjavio je Žan Pjer Dukorno.

Aukcija je počela 19. septembra i bila je otvorena deset dana za ponuđače širom Evrope, uključujući Rusiju, Tursku i Izrael.

O Ducorno Transports Preduzeće je osnovao Žan Pjer Dukorno 1971 godine. Centrala se nalazi u gradu Flasansu pored Tulona na jugu Francuske. Danas imaju ukupno 420 zaposlenih i poseduju 315 vozila. Preduzeće je danas deo ASTRE grupe.

Izvor: Volvo d.o.o. – Srbija