Prvih šest Volvoa za SMS-Šped

15.07.2014.

SMS_Šped_02 U novoformiranu kompaniju SMS-Šped iz Beograda, koja će se za sada baviti isključivo distributivnim prevozom, početkom jula stigli su prvi Volvo kamioni – svi su iz FL familije. Novi kupac se opredelio za dva vozila ukupne mase 12 i četiri ukupne mase 16 tona. Svih šest pokreću isti motori – od 240 KS sa Euro V EEV sertifikatom, koji su „spareni“ sa ručnim šestostepnim menjačima.

Izotermička nadgradnja za sva vozila je napravljena u kompaniji Marcar u Kniću, a tamo su ugrađeni i rashladna tehnika Thermo King i hidrauličke utovarne rampe poznatog holandskog proizvođača Dhollandia.

SMS_Šped_nasl„Za Volvo sam se odlučio jer sa kamionima te marke dugogodišnje odlično iskustvo ima otac Gradimir, vlasnik i osnivač kompanije Grade Trans iz Čačka, u čijoj se floti trenutno nalazi 40-tak kamiona ove marke“, kaže osnivač i direktor SMS-Špeda, 25-godišnji Stefan Petrović.

„Novi Volvo kamioni su odmah dobili posao: moja kompanija je zaključila višegodišnji eksluzivni ugovor za distribuciju mleka i mlečnih proizvoda kragujevačke mlekare, koja od 2011. posluje u sastavu nemačke grupe Meggle. Čitav vozni park, koji trenutno čini 18 vozila (šest novih Volvoa, osam polovnih kamiona slične kategorije uvezenih iz Nemačke i četiri nova distributivna vena Iveco Daily) će biti angažovan prevashodno za distribuciju Meggle proizvoda u Srbiji, ali i u okolnim državama“, dodaje vlasnik SMS-Špeda.

SMS_Šped_03Potpuno samostalan u novoj kompaniji i u novom poslu, Stefan dosledno nastavlja putem kojim je pre 16 godina krenuo otac Gradimir, kada je kupio prvi Volvo kamion. Zahvaljujući pouzdanosti, kvalitetu, izdržljivosti i ekonomičnosti prvi polovan Volvo je ubrzo „dovezao“ drugi – nov. U godinama koje slede transportna flota najvećeg prevoznika sirovog mleka na Balkanu je permanentno obnavljana Volvo kamionima – poslednji put ovog proleća, kada je Grade Trans preuzeo prva dva FH tegljča nove generacije sa Euro VI motorima.