Raste prodaja Opelovih lakih komercijalnih vozila

10.12.2015.

Opel LCV programSa porudžbinama za više od 85.000 jedinica primljenim od početka godine do sredine oktobra za vozila iz familija Movano, Vivaro, Combo i Corsavan, Opel saopštava da prodajni rezultati divizije lakih komercijalaca u 2015. nadmašuju sva očekivanja. Do kraja oktobra kompanija je prodala više lakih komercijalnih vozila nego u celoj 2014.

„Naše poslovanje u segmentu lakih komercijalnih vozila je poraslo za više od 26 odsto, dok je evropsko tržište u isto vreme poraslo za samo osam odsto. Takođe, značajno je povećan udeo u segmentu naša tri glavna modela – Combo, Vivaro i Movano“, kaže Štefen Rašig /Steffen Raschig/, direktor Opelove divizije komercijalnih vozila.

Opel VivaroProšle godine Opel je sve svoje operacije vezane za laka komercijalna vozila povezao u evropsku organizaciju koju vodi Štefen Rašig, sa ciljem da se značajno proširi poslovanje u ovoj oblasti, kao deo „DRIVE! 2022“ strategije. Nova inicijativa donosi plodove: novi Vivaro je, recimo, napravio najveći napredak sa rastom od 1,9 odsto, tako da sada u svom segmentu „drži“ tržišni udeo od 11 odsto. Od kada su otvorene knjige narudžbi za novu generaciju Vivara, Opel je ubeležio više od 100.000 porudžbina za to vozilo.

U odnosu na 2014. godinu, najizraženiji poslovni rast kompanije u kategoriji komercijalnih vozila je zabeležen u Irskoj (+ 50%), Poljskoj (+ 20%), Finskoj (+ 19%), Španiji (+ 12%) i Francuskoj (+ 11%).