Raznovrsnost na VW način

12.09.2012.

Blue Motion tehnologija, pogon na četiri točka, a posebno raznovrsna ponuda karoserijskih verzija i rešenja za konverziju bazirana na sva četiri modela u programu – glavne su „teme“ nastupa Volkswagenove divizije Privredna vozila na vodećem evropskom (i svetskom) sajmu komercijalnih vozila IAA u Hanoveru (od 20. do 27.9.2012).

Inspirisan idejom “raznovrsnost za svaki posao”, ovaj proizvođač lakih dostavnih vozila će predstaviti široku gamu modela – ukupno 31 vozila, na površini od 4.528 kvadratnih metara. Volkswagen polaže veliku pažnju na snažne i ekonomične pogone u celoj ponudi. BlueMotion tehnologija je dostupna kod svih modela – od Caddyja preko T serije do Amaroka i Craftera. Ona omogućava ekonomičnu potrošnju goriva i iziskuje male troškove za održavanje. Najekonomičnije verzije iz cele game će biti predstavljene u specijalno označenom, istaknutom delu.

eT! će biti predstavljen kao istaknuti model među brojnim vozilima. To vozilo, specijalno kreirano za kurirske službe, demonstrira maksimalno dostupne standardne tehnologije koje ispunjavaju potrebe kupaca sutrašnjice. Ono nudi opciju poluautomatske vožnje i električne vožnje u gradu.

Kao jedini među proizvođačima lakih dostavnih vozila, Volkswagen Privredna vozila nude 4MOTION pogonom na četiri točka za sve modele – od Caddyja do Craftera. Već svako peto prodato privredno vozilo sa VW logom ima pogon na sva četiri točka.

Glavni fokus na velikom izložbenom prostoru će biti na ponudi specijalizovanih karoserija i rešenjima za konverziju, pre svega za brojne partnerske građevinske firme. U paviljonu 35 i delu ispod expo krova će biti izložene 63 različite varijante za konverzije uključujući i T1 Crafter od 7,5 tona, Amarok, Transporter kao ambulantno vozilo i vozilo sa hladnjačom sa pogonom na solarnu energiju.

Izvor: Porsche SCG