Reality Road: hrabra akrobacija na dva točka sa Volvo FH

11.06.2015.

Volvo FH na dva točka_1 U novoj Volvo Trucks TV seriji Reality Road, Volvo FH je podvrgnut neobičnom testiranju kada je, u trećoj epizodi, vožen na dva točka na zatvorenoj test stazi u blizini Berlina. “Akrobacija ove vrste je veoma zahtevna i za vozača i za kamion”, kaže koordinator akrobacije Peter Pedrero. Izvedena je tokom snimanja scene za muzički video pevačice Mapei.

“Vožnja na dva točka iziskuje izuzetnu preciznost. Vozilo mora da bude pod nagibom od tačno 45 stepeni, ako je pod manjim nagibom, pašće nazad na sva četiri točka. Za vozača je bitno da održava kamion pod tačnim uglom”, kaže Peter Pedrero, koordinator akrobacije.

Volvo FH na dva točka_3Pripreme su bile rigorozne: da bi se kamion doveo u nagib od 45 stepeni napravljena je rampa dugačka 12,5 metara, visoka 140 cm i pod nagibom od tačno 30 stepeni. Za volanom je bio vozač-akrobata Valter /Walter/ Melis, jedan od najboljih eksperata u vožnji na dva točka u svetu.

“Vožnja na dva točka u kamionu je jedna od najtežih. Moram da budem potpuno koncentrisan tokom vožnje jer, u suštini, balansiram kamionom svojom težinom“, kaže Valter Melis.

Volvo FH na dva točka_2Vožnja na dva točka nije samo deo Mapeionog budućeg muzičkog spota, nego je i deo kampanje za Volvo Trucks usluge.

“Cilj kampanje je da pokažemo snagu ponude Volvo Trucks usluga. Činjenica je da, zahvaljujući povezanosti naših servisa sa vozilom možemo da proverimo stanje pojedinačnog kamiona u realnom vremenu, što smo i radili tokom akrobacije. Sa pouzdanim informacijama o stanju kamiona moguće je individualno planiranje servisa, što doprinosi produktivnosti“, objašnjava Per Nilson /Nilsson/, PR direktor u Volvo Trucks.

Pogledajte video zapis After Show: Two Wheel Stunt: