Regionalno finale Scania Driver Competitions Europe 14. aprila u Zagrebu

09.04.2019.

Ovogodišnje regionalno finale najvećeg svetskog takmičenja u vožnji kamiona Scania Driver Competitions Europe 2018-2019, održava se u nedelju, 14. aprila, na parkingu Scania Hrvatska u zagrebačkog predgrađu Lučko (Karlovačka cesta 96).

Program će voditi pevačica i voditeljka Ida Prester. Na takmičenju će učestvovati 12 najboljih vozača iz četiri države East Adriatic regiona (Hrvatska, BiH, Srbija i Slovenija), koji će svoje vozačke sposobnosti pokazati na kamionima Scania R 500 A4x2 s poluprikolicom s tri osovine Krone. Četiri najbolja vozača, tačnije pobednici tima svake od država, ulaze u veliko evropsko finale koje će se održati od 23. do 26. maja 2019. u sedištu Scanie u Södertaljeu, u Švedskoj. Najboljeg među njima čeka glavna nagrada – 100.000 evra vredan Scania kamion izrađen po posebnoj „meri“!

Takmičenje Scania Driver Competitions prvi je put održano 2003. godine, kao odgovor na direktivu Evropske komisije iz 2003. o obuci vozača koja je imala za cilj da minimalizuje uticaj vožnje kamiona na okolinu povećanjem svesti o bezbednosti na putevima i smanjenju potrošnje goriva. Do danas je na tom svetskom nadmetanju učestvovalo više od 350.000 vozača kamiona u gotovo 50 država, dok je najnoviji krug takmičenja privukao više od 100.000 vozača.

Poligonsko odmeravanje umešnosti u upravljanju Scania kamionom otvoreno je za javnost, poslovne partnere i kupce za koje su obezbeđeni prigodni gastronomski i zabavni programi. Organizator najavljuje da će nakon proglašenja pobednika, u poslepodnevnim satima, goste i učesnike takmičenja zabavljati pevačica Indira.

Scania East Adriatic PR