Regionalno finale takmičenja Scania Top Team 2. decembra u Zagrebu

27.11.2017.

S ciljem kontinuiranog rada na poboljšavanju veština, znanja, profesionalnosti i timskog rada u njenim radionicama širom sveta, Scania je 1989. godine pokrenula takmičarski program obuke Scania Top Team. Ideja je jednostavna ali inventivna i delotvorna: zaposleni u kompaniji Scania dodatno uče kombinujući vežbu i takmičenje, posao i zadovoljstvo. Za učešće i pobedu su potrebni znanje, disciplina i timski rad. Scania Top Team je zapravo odličan način promovisanja znanja, tehnoloških veština i timskog rada, osobina koje karakterišu radnike na prvoj liniji Scanijine proizvodnje.

Regionalno finale u sezoni 2014/2015 održano u centralnom Scania servisu za Srbiju u Krnješevcima

 

Prvo Scania Top Team takmičenje je održano 1989. u Švedskoj i do danas se razvilo u međunarodno nadmetanje, u kojem su u sezoni 2014/2015 učestvovali timovi iz 63 države. U aktuelnoj sezoni je još više: u takmičenju, koje je započelo u martu 2017, učestvuje čak 70 država sa oko 8.000 učesnika iz regiona Evropa, Azija/Okeanija i Latinska Amerika/Afrika. „Tema“ svojevrsnog nadmetanja je Driving the Shift, jer Scania želi da bude prepoznata kao istinski partner i lider u aktuelnom pomaku prema održivom transportu.

Ekipa Srbije na takmičenju u Zagrebu 2. decembra 2017. /s leva/: Zdravko Zdravković, Zoran Kostadinović, Goran Ružičić, Slobodan Badnjevac

Finale za region East Adriatic, treće po redu, održava se 2. decembra 2017. u Zagrebu, centralnoj servisnoj radionici Scanie za Hrvatsku, a učestvuju timovi iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Srbije. Nadmeću se za ulazak u veliko – svetsko finale, koje se održava u decembru 2018. u Švedskoj. Tamošnjeg pobednika očekuje glavna nagrada – 50.000 evra.

Pobednici takmičenja u sezoni 2014/2015 – tim iz Novog Zelanda

Paralelno sa službenim nadmetanjem, održaće se i školsko takmičenje na kojem će učestvovati studenti tehničke struke. Na taj način Scania Hrvatska, koja zapošljava stručnjake tehničkog obrazovanja, želi da upozna studente sa poslovanjem i da ih kroz ovo takmičenje nauči glavnim odrednicama Scanie – veštini, znanju, profesionalnosti i timskom radu.