Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge u Srbiji

13.05.2013.

DFC 2013_SRB_3 U subotu, 11. maja,  u Volvo kamionskom centru u Čačku organizovano je treće polufinale u takmičenju Drivers’ Fuel Challenge (Izazov za vozače: ekonomična potrošnja goriva). Nadmetalo se 12 vozača. Vozili su trasom od Volvo servisa u Čačku-Donja Trepča ka Gornjem Milanovcu i nazad, dužine 27 km, koju je trebalo prevaliti za maksimalno 34 minuta.

Pobednik trećeg polufinala je Miško Đoković iz kompanije Grade Trans iz Čačka, koji je Volvoom FH nove generacije (sa Euro V motorom od 460 KS i automatizovanim menjačem I-Shift) zadatu trasu prevalio za 31 minut 57 sekundi i 9 stotinki, uz prosečnu potrošnju od samo 22,8 l dizela na 100 km. Time je u praksi potvrdio da Volvo FH nove generacije, kao i njegove prethodnike, između ostalog, krasi i izvanredna ekonomičnost u potrošnji goriva.

Miško Đoković je četvrti finalista Volvoovog takmičenja u ekonomičnoj vožnji. Podsećamo, u prvim polufinalnim nadmetanjima u sezoni 2013-ta, koja su 20. i 21. aprila održana u Volvo servisno-prodajnom centru u Novim Banovcima, u kojem je vozačko umeće sučelilo pedesetak učenika, najbolji su bili Miroslav Nedić is firme ST prevoz iz Kragujevca i Nikola Đermanović, iz kompanije Inter Trans iz Loznice. U drugom polufinalu, održanom 27. aprila u Novom Sadu, u kojem je učestvovalo 17 takmičara, pobedio je Stipe Nikolić iz kompanije Agrorit iz Melenaca.

Finalno nadmetanje  Drivers’ Fuel Challenge za vozače u Srbiji je najavljeno za 1. jun, dok će se u oktobru svi nacionalni šampioni okupiti na finalu za celi region Centralne i istočne Evrope, koje će biti održano u Opatiji, u Hrvatskoj, na trkačkoj stazi Grobnik. Uz titulu šampiona takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2013 kompanije Volvo Trucks za tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi, pobednik osvaja glavnu nagradu – novo putničko vozilo Volvo V40.

Izvor: Volvo Srbija