Renault obučava mehaničare Svetskog programa za hranu u Africi

17.07.2015.

renault_trucks_word_food_program_wfp_2015_5Renault Trucks je produžio partnerstvo sa agencijom Svetski program za hranu (WFP) na još tri godine, tokom kojih će volonteri poznate francuske kompanije  posetiti WFP lokacije u centralnoj i zapadnoj Africi kako bi obučavali mehaničare i šefove voznih parkova.

Renault Trucks je 2012. godine u istočnoj Africi osnovao pokretnu jedinicu za obuku, kako bi pomogao da agencija Ujedinjenih nacija – Svetski program za hranu (WFP) obavi svoju misiju – dostavlja hranu i pomaže zajednicama da postanu samostalnije. Nakon uspešnog partnerstva tokom prve godine, pokretna jedinica će biti preraspoređena na WFP lokacije u države centralne i zapadne Afrike. Jedinica je sastavljena od volontera kompanije Renault Trucks koji će obučavati WFP mehaničare da održavaju i popravljaju vozila koja se koriste za dostavu namirnica ugroženima, često u teškim uslovima i po nepristupačnim terenima. Renault Trucks, takođe, obezbeđuje obuku za šefove voznih parkova i servisnih radionica.

renault_trucks_word_food_program_wfp_2015_3“U mnogim najsiromašnijim delovima sveta, kamion predstavlja glavnu sponu i, često u uslovima opasnim po život, omogućava prevoz hrane do onih kojima je najpotrebnija. Kompanija Renault Trucks stavlja na raspolaganje svoje stručno znanje, obezbeđuje maksimalnu operativnu raspoloživost WFP vozila i pomaže da se aktivnosti obavljaju bez teškoća”, objašnjava Žuli Markone /Julie Marconnet/, rukovodilac za sponzorstva i pokroviteljstva u kompaniji Renault Trucks.

renault_trucks_word_food_program_wfp_2015_1Kao deo partnerstva, zaposleni u kompaniji Renault Trucks će u naredne tri godine dobrovoljno putovati u Demokratsku Republiku Kongo, Centralnoafričku Republiku, Ganu, Sijera Leone, Liberiju, Čad i Ugandu da bi preneli svoja znanja. U ovim državama održaće  11 tehničkih obuka na vozilu Renault Kerax 6×6, konfigurisanom kao pokretna jedinica za obuku. Od sada, pa do 2017. godine, obuka će biti organizovana za ukupno 150 mehaničara Svetskog programa za hranu, instruktora, šefova servisnih radionica i voznih parkova.

Kroz WFP program u 2014. godini je dostavljena hrana za 80 miliona ljudi u 82 države. Isporučeno je 3,2 miliona tona hrane, a za taj složen i vrlo zahtevan logistički posao angažovano je 5.000 kamiona, 70 aviona i 20 brodova.