Renault T kamion godine 2015.

24.09.2014.

S leva: Bruno Blin i Gianenrico Griffini
S leva: Bruno Blin i Gianenrico Griffini

Žiri specijalizovanih novinara iz evropskih 25 država izabrao je Renault Trucks T za Međunarodni kamion godine 2015. (International Truck of the Year 2015/. Predsednik žirija, Đanenriko Grifini /Gianenrico Griffini/, predao je prestižnu titulu predsedniku Renault Trucks, Brunu Blinu, 23. septembra, na prvom press danu uoči početka 65. IAA, najveće izložbe komercijalnih vozila u ovoj godini u Evropi i svetu, koja se od 25. septembra do 2. oktobra održava u Hanoveru, na severozapadu Nemačke.

Renault_Trucks_T_ TOY 2015_2Sa ukupno 129 poena, nova, najteža familija Renault kamiona dobila je 48 poena više od najbližeg rivala (drugi – DAF CF teška distributivna familija 81 poena, treći – Mercedes-Benz Atego nove generacije 49 poena).

Žiri je presudio je da je Renault Trucks T kamion koji je najviše doprineo drumskom transportu ove godine, a titulu mu dodelio na osnovu nekoliko kriterijuma: tehnološke inovacije, udobnost, bezbednost, upravljivost, ekonomična potrošnja, ekološki uticaj i troškovi vlasništva. Žiri je takođe istakao i druge kvalitete kamiona Renault Trucks T, posebno vrhunska aerodinamična rešenja, kao i udobnost koju pruža vozačima, kako na drumu, tako i za vreme odmora.

Žiri sa predsednikom Renualt Trucksa
Žiri sa predsednikom Renualt Trucksa

“Nova T gama kombinuje najbolje karakteristike prethodnih uspešnih Renault modela sa naprednom opremom ugrađenom u najnoviju generaciju teških komercijalnih vozila”, istakao je Đanenriko Grifini, predsednik međunarodnog žirija Kamion godine. “Rezultat toga je jedno od najznačajnijih predstavljanja novog kamiona u nekoliko poslednjih godina.”

”Ushićen sam što sam u prilici da primim ovu nagradu u ime Renault_Trucks_T_ TOY 2015_1Renault Trucks i želeo bih to da podelim sa svim zaposlenima i partnerima širom sveta. Ova nagrada nas čini ponosnim, kao što će činiti ponosnima sve one koji budu kupili i vozili ovaj kamion”, rekao je primajući nagradu Renaltov predsednik Bruno Blin. ”Pre godinu dana, sa lansiranjem potpuno nove game, Renault Trucks je ušao u jednu sasvim novu eru. Ova nagrada je najbolji način da se istakne nov identitet Renault kamiona. Siguran sam da će priznanje za kvalitete Renault Trucks T kamiona od strane specijalizovanih, nezavisnih novinara iz 25 evropskih zemalja biti snažan argument za pridobijanje novih klijenata”, dodao je Blin.

Od 1977-me, kada je proglašen prvi kamion godine, Renaultu je ovo treći put da ponese prestižnu titulu: 1983. dobio ju je model G260, a 1991. Renault AE Magnum – model kojeg je prošle godine nasledila nova T serija.