Renault Trucks T za tim Renault Sport Formula 1

06.05.2016.

U proteklih petnaest godina kompanija Renault Trucks je partner Renault Sport tima na trkama Formule 1. Za sezonu 2016 vozila Renault Trucks T opremljena Euro VI motorima DTI13 sa 520 KS i Fuel Eco paketom prevoziće bolide i prateću opremu na sve evropske Grand Prix događaje.

renault_trucks_t520_renault_sport_formula_1_team_4 (Custom) Renault Sport ponovo ulazi u konkurenciju u 2016. godini sa sopstvenim Formula 1 timom, pa je logičan nastavak dugoročnih partnerskih odnosa bio produžetak saradnje sa kompanijom Renault Trucks. Za tu namenu su angažovani tegljači -perjanice u ponudi Renault Trucksa, model T 520, koji vuku poluprikolice za prevoz trkačkih vozila (bolida), rezervnih delova, mobilne radionice i kancelarije, kao i sve što je neophodno za normalno funkcionisanje tima tokom takmičenja za Veliku nagradu Formule 1. Ljubitelji Formule 1 imaće mogućnost da vide ova impresivna vozila u novoj zlatno-žutoj boji F1 tima, a prvo pojavljivanje je u Barseloni, gde se održava trka za španski Grand Prix, kojom se otvara ovogodišnja evropska takmičarska sezona.

renault_trucks_t520_renault_sport_formula_1_team_5 (Custom)Za tim Renault Sport Formula 1 pri izboru vozila T 520 presudan je bio „…kvalitet proizvoda i njihova inovacija i usklađenost sa Euro VI standardima. Aktivna bezbednost je znatno poboljšana u odnosu na prethodnu generaciju Magnum vozila, dok je potrošnja goriva značajno smanjena.“

renault_trucks_t520_renault_sport_formula_1_team_1 (Custom)Poluprikolice za logističku podršku Renaultocom timu Formule 1 vuku tegljači konfiguracije 4×2, opremljeni Eco-Fuel paketom. Paket objedinjuje nekoliko inteligentnih tehnologija čiji je cilj da smanje potrošnju goriva: ograničen režim snage, eko-tempomat sa Optiroll regulacijom slobodnog hoda, kompresor za vazduh sa isključivanjem i uključivanjem (u zavisnosti od potrebe za vazduhom), pumpa u servo mehanizmu upravljača s promenljivim režimom rada i automatsko isključivanje motora. Eco-Fuel paket omogućava da se potrošnja goriva na vozilima smanji i do 4% (u poređenju sa konvencionalnim verzijama).

Renault Trucks T vozila će pružati logističku podršku i u drugim takmičarskim aktivnostima Renault Sport tima (Renault Sport serija i Formula E).