Renaultova vozila Maxity Electric u Greenway Services prešla 220.000 km

25.11.2014.

Maxity Electric_Greenway Services_04Greenway Services, prevoznička kompanija specijalizovana za isporuke potpuno električnim vozilima pod nazivom “poslednji kilometar”, sve svoje klijente opslužuje vozilima Renault Trucks Maxity Electric još od 2011. godine. Ukupna kilometraža svih vozila iz voznog parka firme Greenway Services (uglavnom po Parizu i pariskim predgrađima) do danas iznosi više od 220.000 km.

Greenway Services u svom voznom parku već ima 10 vozila Maxity Electric, a zbog značajnog povećanja transportnih potreba uskoro će preuzeti još dva.

“Naš cilj je da vodimo računa o životnoj sredini i da to uskladimo sa kvalitetom naših usluga”, objašnjava Nikola Moris /Nikolas Morisse/, generalni direktor kompanije Greenway Services. “Zahvaljujući vozilima Maxity Electric, našim klijentima možemo da garantujemo da prilikom isporuka pod nazivom ‘poslednji kilometar’ apsolutno ne zagađujemo okolinu, da nema izduvnih gasova i buke i da štetan uticaj na one koji žive u blizini zona naših aktivnosti strogo održavamo na minimumu.”

Maxity Electric_Greenway Services_01Maxity Electric kompanije Renault Trucks ima sve što je potrebno da bi se ispunili ciljevi firme Greenway Services. U vozilo staje oko 1,5 t tereta, a njime može da upravlja i osoba koja ima vozačku dozvolu B kategorije. Pokreću ga litijum-jonske baterije najnovije generacije koje se dopunjuju sedam sati, što košta oko dva evra na dan. Baterije su sada baždarene tako da, kada su potpuno pune, vozilo može da pređe oko 100 km u toku jednog dana.

“Velika nosivost i radni opseg vozila Maxity Electric omogućavaju nam da logističke planove prilagodimo potrebama naših klijenata, da optimizujemo naše ture i da na taj način amortizujemo dodatne troškove koji su neminovni kod svih vozila na električni pogon”, objašnjava Nikola Moris.

Maxity Electric_Greenway Services_02Firma Greenway Services je usvojila kompletan ekološki pristup i svojim klijentima, osim isporuke, nudi i dodatne usluge, kao što su prikupljanje i reciklaža ambalaže, paleta, folija i kartonskih kutija na kojima se roba isporučuje, kao i uslugu Zelena kutija (prikupljanje baterija, lampi, papira i potrošnog materijala iz prodavnica).

I dok vozila Maxity Electric kojim upravlja Greenway Services odgovaraju lokalnim vlastima kojima je posebno stalo da ograniče zagađenje, izduvne gasove i buku, postoje i klijenti koji imaju prodajne lance i koji se sve više se odlučuju za „zeleni” transport.

“Neki od naših dugogodišnjih klijenata, kao što su L’Occitane in Provence i Yves Rocher, ozbiljno su posvećeni očuvanju životne sredine, a budući da tokom transporta koristimo režim nulte emisije zagađivanja omogućavamo im da u najvećoj meri ispune svoje ciljeve”, dodaje Nikola Moris. “Osim toga, u kontaktu smo sa mnogim firmama koje očekuju velike promene u načinu isporučivanja njihovih proizvoda u budućnosti, tako da su i oni počeli da prebacuju neke od svojih isporuka po Parizu na potpuno električna vozila.”