S novim kamionima još spremniji za zimsko održavanje gradskih saobraćajnica

02.12.2017.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika, Andreja Mladenović i gradski menadžer, Goran Vesić 1. decembra su obišli bazu Beograd-puta ispod mosta Gazela, gde je održana smotra Zimske službe i utvrđena njena spremnost za zimsku sezonu.

„U potpunosti smo spremni za sneg koji se očekuje u nedelju, što je zaključak i nakon dve sednice Gradskog štaba za vanredne situacije koje su već održane. Remont vozila je kompletno urađen, a samo Beograd-put raspolaže sa 156 vozila, 32 građevinske mašine i 95 posipača, s mogućnošću ‘mokrog posipanja’. Na lageru trenutno imamo 19.000 tona soli, a do kraja dana će svim opštinama biti distribuirana so namenjena mesnim zajednicama i građanima“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je Beograd-put posle desetak godina nabavio deset novih kipera MAN TGS 33.440 6X4 BB sa kompletnom opremom za zimsku službu (raonikom i rotacionim posipačem) koji će, uz ostalu mehanizaciju, omogućiti brže i efikasnije čišćenje snega sa gradskih saobraćajnica. On je izrazio očekivanje da će zbog svega toga, rad Zimske službe biti još bolji i efikasniji nego do sada.

 

Izvori: Beoinfo, MAN Srbija