Sat inspirisan kamionom

03.05.2013.

Dizajn novog Volvo FH kamiona za dugolinijski transport, za koji je kompanija Volvo Trucks osvojila brojne nagrade, poslužio je kao inspiracija za izradu kolekcije pribora za vozače. Posebno mesto u kolekciji zauzima ručni sat Driver Performance, urađen u skladu sa elementima dizajna novog kamiona.

Inovativni dizajn novog Volvo FH kamiona predstavljenog u septembru 2012. godine je rezultat dugogodišnjeg kreativnog rada. Ovaj kamion je osvojio i najprestižniju svetsku nagradu za dizajn – Red Dot, koja se dodeljuje za vrhunska dostignuća u oblasti dizajna.

Dizajneri u Volvo studiju potiču iz različitih dizajnerskih disciplina, a sam proces kreiranja u kompaniji Volvo Trucks zasniva se uvek na istom osnovnom pristupu, objašnjava Asok George, glavni dizajner za spoljašnjost u kompaniji Volvo Trucks.

Saradnja između dizajnera i inženjera kompanije Volvo Trucks odvijala se i prilikom izrade kolekcije pribora za vozače – “Travis pribor za vozače kompanije Volvo Trucks”. Glavni artikal iz ove kolekcije, ručni sat Driver Performance, kreirao je Patrik Palovara /Palovaara/, viši dizajner zaposlen u dizajn studiju kompanije Volvo Trucks u Geteborgu.

„Dizajn ručnog sata mora da ima jasnu poruku. Poruka koju prenosi ručni sat Driver Performanse jeste osećaj ponosa”, objašnjava on. „Ponosni ste na svoj kamion, ponosni ste na svoj sat, to je osnovna komunikacija”.

Dizajn ručnog sata inspirisan je elementima primenjenim na novom Volvo kamionu, kao što je šara upotrebljena za unutrašnjost kamiona i karakteristična Volvo slova korišćena za instrumenat tablu. Dimenzije ručnog sata i način na koji se prilagođava zglobu ruke, takođe su dizajnirani tako da sat podseća na novi Volvo FH.

 

Izvor: Volvo Srbija

 

Pogledajte film o dizajnu Volvo FH kamiona i ručnog sata Driver Performanse

 

http://www.youtube.com/watch?v=WHFdoUqE9vI&feature=youtu.be