Scania proširila servisnu mrežu u Srbiji – nove radionice u Čačku i Novom Sadu

14.11.2019.

Scania Srbija d.o.o. saopštava da je na području Srbije otvorila dve nove servisne radionice: stručni timovi mehaničara i servisnih tehničara na raspolaganju su korisnicima usluga u radionici u Čačku, na adresi Nikole Tesle 21b i u servisu u Novom Sadu na adresi Jegrička 13.

Scania servis Čačak

Oba servisna centra pružaju usluge redovnog održavanja, precizne dijagnostike i radioničke popravke kamiona, autobusa, priključnih vozila i uslugu asistencije na putu (24 sata dnevno – Scania Assistance). Servisni centri u potpunosti su opremljeni po standardima kompanije Scania, s kompletno novim alatima, dizalicama, dijagnostikom za vozila i motore, kranom za podizanje i spuštanje motora na šasiju. U skladu sa Scanijinom globalnom misijom održivosti poslovanja i transportne industrije, kao i prema ekološkim normama o zaštiti okoline, u sklopu servisa su stanice za otpad.

Scania servis Čačak

Scania Srbija je na ovaj način ojačala svoju servisnu mrežu čiji su deo prodajno-servisni centar u Krnješevcima, sa servisnom radionicom koja je otvorena i nedeljom, i sopstveni servis u Nišu. Svuda u svetu, a to znači i u Srbiji, poznati švedski proizvođač posvećuje posebnu pažnju potrebama prevoznika za kvalitetnom postprodajnom podrškom, kako bi oni mogli da se posvete isključivo svom poslu.

„Prodajna ekspanzija na tržištu Srbije počela je 2016. godine, a pratili su je rast u servisnom segmentu i povećanje broja zaposlenih. Nakon servisa u Beogradu i Nišu, u januaru 2018. otvorili smo servisni centar u Čačku, a ove godine i u Novom Sadu. To znači da nakon nepune tri godine imamo dvostruko veći broj Scanijinih servisnih centara, što je dovelo do dobre pokrivenosti srpskog tržišta i omogućilo da budemo još bliži našim klijentima, a to je i osnovni motiv Scanijinog poslovanja“, kaže direktor kompanije Scania Srbija d.o.o, Dejan Nastić.

Scania servis Novi Sad

„Ovim velikim investicijama u Čačku i Novom Sadu, čiji su centri opremljeni skoro isključivo alatima i dijagnostičkom opremom iz Švedske, Scania je omogućila i zapošljavanje novih stručnjaka. Cilj kompanije Scania je da klijent dobije kompletnu uslugu na jednom mestu – to znači da, ukoliko dođe u servisni centar tegljačem za koji je zakačena poluprikolica, možemo da ponudimo servisiranje i kamiona i priključnog vozila. U našem glavnom servisnom centru u Krnješevcima istovremeno se može servisirati osam kamiona, a imamo i tahografsku radionicu, kao i najmoderniju opremu za centriranje geometrije oslanjanja (‘trapa’)“, dodaje gospodin Nastić.

Scania servis Novi Sad

„Scania kontinuirano radi na podizanju nivoa usluga svojim korisnicima“, ističe direktor servisne mreže Scania za East Adriatic region, Ekaterina Ermolenkova. „Važan aspekt ovih aktivnosti je širenje servisne mreže i poboljšanje pristupačnosti servisnih radionica. Scanijina mreža u Srbiji sada adekvatno ‘pokriva’ celu državu i maksimalno se približava svim sadašnjim i potencijalnim kupcima. Scanijine regionalne ambicije su dalje razvijanje servisne mreže i zadržavanje vodeće pozicije u dostupnosti servisnih radionica“, dodaje Ekaterina Ermolenkova.

Izvor: Scania East Adriatic Region (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Severna Makedonija)