Scania snimala nove promotivne filmove u Beogradu

03.04.2018.

Krajem marta, Scania je na više lokacija u Beogradu snimala scene za promotivne filmove kojima kroz svetsku kampanju predstavlja svoje kamione nove generacije (Scania Next Generation) iz serija L i P, koji su namenjeni za prevoze u izazovnom gradskom okruženju – dostava, distribucija, odvoz otpada…

U saradnji sa švedskom agencijom TBWA i lokalnom produkcijskom agencijom Cyber, Scania je izabrala Beograd da kroz scene iz ulica Nemanjine i Uzun Mirkove, s mosta na Adi, parkirališta poznatog trgovačkog centra… i drugih lokacija na kojima se snimalo, u finalnom video materijalu simulira svetske metropole, kao što su Sao Paulo, Berlin, Bangkok, Pariz i London.

„Beograd je savršena mešavina starog i novog. Veličina i arhitektura grada u potpunosti su odgovarale potrebama našeg scenarija, a i saradnja s lokalnom agencijom je bila sjajna. Scene koje smo snimili u Beogradu biće korišćene u globalnim promotivnim filmovima, odnosno novoj svetskoj kampanji kojom Scania pokazuje i dokazuje da ima kompletnu ponudu kamiona nove generacije, u potpunosti posvećenih urbanim uslovima, gde su zagušenje saobraćaja, bezbednosna i ekološka pitanja, stvaranje privlačnih radnih uslova za vozače i stvaranje najbolje ukupne radne ekonomije, samo neki od izazova s kojima se svi koji deluju u urbanoj džungli današnjice moraju suočiti. Svaki grad predstavlja jedan od tih izazova na koji Scania ima idealan odgovor kroz svoju ponudu vozila“, izjavila je Anna Häggström, Scanijina menadžerka video produkcije.

Mada na ovim prostorima poznatija po svojim tegljačima, a posebno po moćnoj i obožavanoj seriji s V8 motorima, prepoznatljivom dizajnu šasije i, kako uverava, najboljoj ekonomičnosti u potroši goriva na tržištu teških kamiona, Scanijina s ponosom predstavlja novu generaciju vozila iz L i P serije, koja se odlično nose sa svim urbanim situacijama. Isporuka namirnica u prodavnice, sakupljanje i odvoz smeća, pa i vatrogasne intervencije, deo su svakodnevice grada i njegovi stanovnici ih po pravilu ne primećuju, sve dok ne zakažu.

Scania tvrdi da nova generacija njenih kamiona srednjeteške kategorije obezbeđuje upravo besprekorno funkcionisanje svake urbane sredine po njenoj meri, omogućavajući njenim stanovnicima kvalitetniji život. Neke od karakteristika koje tome doprinose su motori (novi od 7 i 13 litara i poboljšani 9-litarski), pametna rešenja za bolju vidljivost i bezbednost svih učesnika saobraćaja u gradu (inovativni Scania City Safe Window) i najveća ponuda rešenja za korišćenje alternativnih goriva kako bi se smanjio negativan uticaj na životnu sredinu, pre svega emisija štetnih čestica u vazduh.

Pogledajte video zapise o novim kamionima Scania L i P: