Takmičenje Drivers’ Fuel Challenge 2012 ulazi u završnicu

30.09.2012.

Ostalo su još dve nedelje do početka velikog finala takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2012, koje ove godine organizuje kompanija Volvo Trucks za region Centralna i istočna Evropa. Sredinom oktobra, u mestu Olomouc u Češkoj, biće održano finale prvenstva na kojem će se pobednici lokalnih kvalifikacija iz 12 država-članica regiona Centralna i istočna Evropa (CEE) takmičiti za titulu regionalnog šampiona u ekonomičnoj potrošnji goriva.

Takmičenje je organizovano sa osnovnim ciljem da se naglasi značaj vozača za ekonomičnu potrošnju goriva. Otvoreno za sve profesionalne vozače iz zemalja članica regiona srednje i istočne Evrope, bez obzira na njihovo godište i marku kamiona kojim on ili ona obično upravljaju, takmičenje je privuklo veliku pažnju i vozača i transportnih kompanija. U periodu od marta do septembra 2012. godine održano je niz kvalifikacionih rundi u 12 zemalja članica regiona Srednja i istočna Evropa (CEE) u okviru kompanije Volvo Trucks. Oko 1.600 vozača nastojalo je da postigne savršenu ravnotežu između brzine, vremena i potrošnje goriva, da postanu državni prvaci i da se tako kvalifikuju za veliko finale regiona Centralna i istočna Evropa koje se održava u mestu Olomouc.

U subotu, 13. oktobra državni prvaci iz 12 zemalja učesnica imaće priliku ne samo da međusobno testiraju svoju vozačku umešnost, već i da osvoje titulu regionalnog šampiona na prvenstvu u ekonomičnoj potrošnji goriva i da dobiju glavnu nagradu -automobil Volvo C30. Istovremeno, vlasnici kompanija koji su pozvani da prate svoje vozače na regionalnom takmičenju, imaće priliku da osvoje Volvo vaučere u vrednosti do 10.000 evra ako njihov vozač zauzme jedno od prva tri mesta u regionalnoj završnici.

Na velikom finalu u Olomoucu, Srbiju će predstavljati Goran Petrović iz kompanije Knjaz Miloš iz Aranđelovca, koji je tokom finala takmičenja u Srbiji, održanog u Novim Banovcima 19.5.2012. dokazao da je najefikasniji vozač u ekonomičnoj potrošnji goriva i postao državni šampion prvenstva Drivers’ Fuel Challenge 2012 u Srbiji.

Izvor: Volvo d.o.o. Srbija