Transit minibus i iz inostranstva

14.10.2010.

Generalni uvoznik i serviser Forda, Grand Motors, od nedavno u ponudi ima minibuseve na karoseriji Transita za koje je kompletna nadgradnja napravljena u Evropskoj uniji. U ponudi su i dalje i nadgradnje proizvedne u Srbiji – sve zavisi od zahteva kupaca.
Dva prvenca, koji ovih dana treba da budu isporučena kupcu u Beogradu, nastala su transformacijom karoserije 430 ELWB sa povišenim krovom, imaju 16 udobnih sedišta sa naslonima za glavu i sigurnosnim pojasevima.
U njihovoj opremi su, između ostalog, ručni klima uređaj, klizni prozor u drugom redu na desnoj strani, osnovni paket Vidljivost (grejanje vetrobrana i elektropodešavajućih retrovizora), obloga „tavanice“, podešavanje vozačevog sedišta u šest pravaca, tonirana stakla, elektro-podizaci prozora, radio CD sa četiri zvučnika, MP3 utičnica, kontrole audio sistema na stubu upravljača, centralno daljinsko zaključavanje, vazdušni jastuci za vozača i suvozača, grejanje stakala na zadnjim („kargo“) vratima, programabilno osvetljenje sa automatskim gašenjem, servo u upravljačkom mehanizmu, halogena svetla „hom sejf“, nivelacija prednjih farova iz kabine, disk kočnice na obe osovine, limiter brzine na 100 km/h, kodirani ključ (imobilajzer) itd.
Zadnje točkove pogoni Euro IV turbo dizel od 2,4 litra sa 115 KS i 310 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Menjač je ručni, sa šest stepeni. Prednja osovina je oslonjena nezavisno, zadnja je kruta – sa lisnatim oprugama, na svim točkovima su disk-kočnice. U serijskoj opremi su vazdušni jastuci za vozača i suvozača, elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESP), elektronska distribucija kočione sile (EBD), kontrola proklizavanja pogonskih točkova (TCS).
Minibus sa naših fotografija je dugačak 6.403, širok 2.084, visok 2.624 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 3.750 mm. Potpuno opterećen ima ukupnu masu od 4.100 kg. Obavezni servisni intervali su na 25.000 km, garancija na celo vozilo je dve godine bez ograničene kilometraže, a na antikorozivnu zaštitu osam godina.
Početna cena za baznu, izdašno opremljenu verziju je 27.150 evra, bez PDV-a.

Izvor: Grand Motors – Public Relations