Transit Putar i na našem tržištu

09.04.2009.

transit_putar1Grand Motors, generalni uvoznik Forda, od nedavno u ponudi ima još jednu verziju Transita – 350 MWB Putar. Već iz oznake se nazire njegova namena, ali se ovakvo vozilo može koristiti i za sve delatnosti u kojima se, osim tereta, prevozi i posada, kao što su, recimo, intreventne ekipe za popravku i održavanje vodovodne, kanalizacione ili elektro mreže, mašina na gradilištima, površinskim kopovima ili za druge, slične namene.
Ukupna masa ove verzije je 3.500 kg, što znači da se njime može upravljati i vozačkom dozvolom B kategorije. Korisna nosivost je 1.200 kilograma, a u duploj kabini se, uz vozača, može naći još pet ili šest saputnika. Transit Putar može da vuče i prikolicu ukupne mase do 2.500 kg. Pokreće ga turbo dizel 2.4 TDCi motor sa 115 KS, snaga se na zadnje točkove prenosi posredstvom šestostepenog ručnog menjača.
Verzija sa naše fotografije je namenjena jednom velikom kupcu Fordovih vozila, pa ima nešto više opreme: manuelni klima uređaj, radio sa CD-om, MP3 utičnicu, električne podizače bočnih stakala, elektro podešavanje spoljnih ogledala sa grejanjem, električno grejanje prednjeg vetrobranskog stakla, centralno daljinsko zaključavanje, senzore za kišu, automatsko uključivanje farova kao i osvetljenja u kabini, prednja svetla za maglu, usmerivač vazduha („spojler“) na krovu kabine itd.
Tovarni sanduk sa ciradom i arnjevima je domaće proizvodnje.

Izvor: Grand Motors – PR