Treći finalista u takmičenju The Drivers’ Fuel Challenge je iz kompanije Agrorit

29.04.2013.

DFC 2013_SRB_2Na drugom polufinalnom takmičenju u ekonomičnoj vožnji, koje kompanija Volvo Trucks u Srbiji organizuje drugi put, u subotu, 27. aprila, u Volvo kamionskom centru u Novom Sadu nadmetalo se 17 učesnika. Vozili su kružnom deonicom autoputa Novi Sad-okretnica za Koviljsku petlju dužine 36 km, koju je trebalo savladati za maksimalno 29 minuta.

Pobednik drugog polufinala je Stipe Nikolić iz kompanije Agrorit iz Melenaca. Deonicu od 36 km je savladao za 28 minuta i 51 sekundu, dok je Volvo kojim je upravljao prosečno potrošio 26,3 litra (na 100 km).

Stipe Nikolić je treći finalista Volvoovog takmičenja u ekonomičnoj vožnji. Podsećamo, u prvim polufinalnim nadmetanjima u sezoni 2013-ta, koja su 20. i 21. aprila održana u Volvo servisno-prodajnom centru u Novim Banovcima, u kojem je vozačko umeće sučelilo pedesetak učenika, najbolji su bili Miroslav Nedić is firme ST prevoz iz Kragujevca i Nikola Đermanović, iz kompanije Inter Trans iz Loznice. Četvrti finalista bi trebalo da bude poznat 11. maja, posle treće polufinalne „runde” koja se održava u Volvo kamionskom centru u Čačku.

DFC 2013_SRB_2_1Propozicije i vozila su isti kao i u polufinalima održanim u Novim Banovcima i Novom Sadu: svi učesnici nadmetanja upravljaju identičnim vozilima – tegljačima iz nove generacije FH, sa Euro V motorima od 460 KS i automatizovanim menjačem I-Shift, koji vuku poluprikolice sa 20 tona tereta.

Finalno nadmetanje Drivers’ Fuel Challenge za vozače u Srbiji je najavljeno za 1. jun, dok će se u oktobru svi nacionalni šampioni okupiti na finalu za celi region Centralne i istočne Evrope, koje će biti održano u Opatiji, u Hrvatskoj, na trkačkoj stazi Grobnik. Uz titulu šampiona takmičenja Drivers’ Fuel Challenge 2013 kompanije Volvo Trucks za tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi, pobednik osvaja glavnu nagradu – novo putničko vozilo Volvo V40.

Izvor: Volvo Trucks Srbija