U oktobru premijera nove Mazde BT-50

19.09.2010.

Mazda Motor Corporation predstaviće potpuno novi Mazda BT-50 kompaktni pik-ap /pick-up/ na Australijskom međunarodnom automobilskom salonu 2010 tokom pres-konferencije u petak, 15. oktobra.
Novi pik-ap Mazda BT-50 osmišljen je kao vozilo namenjeno aktivnom životnom stilu koje konvencionalni imidž ove vrste vozila transponuje u kompaktni pik-ap modernog i rafiniranog stila. Pored dopadljivog dizajna, snage i pouzdanosti, ovaj model predstavlja savršeno rešenje za široku ciljnu grupu korisnika koji vode aktivni stil život – od preduzetnika, do porodica i onih koji tragaju za zabavom.
Novi BT-50 karakteriše atletski, sportski dizajn sa prepoznatljivim Mazdinim linijama, uz koji će ovaj segment krenuti u novom pravcu – već sama forma daje naznaku dinamične i sportske vožnje. Ovaj model biće na raspolaganju kupcima u celom svetu, a prodavaće se i u Evropi.
Drugi važan eksponat na australijskom salonu je nova generacija SKY koncepta pogonske grupe. Mazdini motori SKY-G (benzinski) i SKY-D (dizel) odigraće najznačajniju ulogu u realizaciji Mazdine Zoom-Zoom rezolucije iz 2007. godine o održivom razvoju, koja, između ostalog, predviđa smanjenje potrošnje goriva do 30% do 2015. godine u poređenju sa nivoom iz 2008. godine.

Izvor: Mazda/Pressa