U prošloj godini Sejari ostvario rekordnu prodaju priključnih vozila KRONE

22.03.2023.

Jedan od lidera na srpskom tržištu priključnih vozila, generalni zastupnik, distributer i serviser priključnih vozila nemačkog proizvođača KRONE za Srbiju, beogradska kompanija Sejari, u 2022. je ostvarila odlične prodajne rezultate.

„Uprkos brojnim izazovima, pre svega zbog poremećenih lanaca snabdevanja, koji su posledica i pandemije Covid-19, ali i ratnih operacija u Ukrajini, u prošloj godini smo prodali oko 200 novih poluprikolica različitih namena našeg principala KRONE, što je za 20 odsto više nego u 2021. Posebno smo zadovoljni rekordnom isporukom poluprikolica-hladnjača, za kojima naše tržište pokazuje sve veće interesovanje“, kaže direktor Sejari d.o.o. Srbija, Miloš Marijić.

„Naš uspeh u 2022. je tim značajniji ako se u obzir uzme okolnost da je KRONE za svako od tržišta imao određenu kvotu vozila spremnih za prodaju u kojoj smo se izborili za dobru poziciju, tako da smo uspeli da izađemo u susret zahtevima većine dosadašnjih i novih kupaca, uz razumne, čak i skraćene rokove isporuke“, naglašava gospodin Marijić.

„Na našem tržištu se oseća blagi pad potražnje za priključnim vozilima, uslovljen različitim uticajima – jedan od njih je i stalni rast cena svih komercijalnih vozila, uključujući i priključna. Ipak, cene KRONE vozila tokom 2022. nisu drastično uvećane u odnosu na 2021. U ovoj godini ne treba očekivati smanjenje već ustaljenih cena. Pretpostavljam da će neko vreme biti nepromenjene, ali je realno kalkulisati s izvesnim poskupljenjem svih vrsta vozila pa i komercijalnih. Naime, problemi u evropskoj proizvodnji komercijalnih vozila se nastavljaju, slabe ekonomije mnogih država, cene energenata su potpuno nepredvidljive, a generalno na našem kontinentu osciliraju i potrebe za prevozom različitih roba, što utiče na potražnju za transportnim sredstvima. Mi smo spremni za sve te izazove i na osnovu prodajnih rezultata u prvim mesecima ove godine ipak imamo razloga za optimizam“, zaključuje gospodin Marijić.

Izvor: Sejari d,o.o.