UNIQA kamion zdravlja ponovo u Srbiji

21.04.2014.

Uniqa kamion zdravlja 1 Jedinstveni MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju ponovo dolazi u Srbiju, a prvo će biti postavljen u Beogradu, u subotu i nedelju, 26. i 27. aprila, na Trgu Republike. MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju je jedan od samo sedam takvih kamiona u svetu, koji, zbog sve jedinstvene forme (dizajnirao ga je čuveni nemački industrijski dizajner Luigi Clani), predstavlja pravu atrakciju gde god se pojavi. Dugačak je 16,5 metara, ima ukupnu masu od 35 tona, a, zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, za samo dva sata pretvara se u ordinaciju površine 60 m².

Uniqa kamion zdravljaU poluprikolicu UNIQA kamiona je instalirana najsavremenija oprema za preventivne preglede, smeštena u nekoliko ordinacija, pa zainteresovani u njemu besplatno mogu da provere celokupno stanje organizma. Kompletan preventivni pregled obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde, zatim analizu krvi, pregled oftalmologa, pregled mladeža, kao i savete za pravilnu ishranu i fizičku aktivnost.

Stručni tim UNIQA kamiona zdravlja čini 15 profesionalaca – lekara i drugog medicinskog osoblja, koji će, pored pregleda pacijenata, pružati savete za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Priliku da se pregledaju imaće klijenti UNIQA osiguranja, ali i zainteresovani građani koji su se prijavili za preglede.

Zbog velikog interesovanja, UNIQA će omogućiti svim građanima, koji ne budu stigli da se prijave za pregled u kamionu, da u šatorima pored kamiona dodatno izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Takođe, građani zainteresovani za MedUNIQA zdravstveno osiguranje koji ostave svoj kontakt na poklon dobijaju vaučere za besplatnu analizu krvi ili sistematski pregled. MedUNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje korisnicima obezbeđuje pokriće svih troškova lečenja u više od 450 najboljih privatnih i državnih zdravstvenih ustanova u 55 gradova, uz dostupnost lekara 24 časa dnevno.

Nakon Beograda, MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju putuje i u ostale delove Srbije, pa će tako 28. i 29. aprila biti u Novom Sadu na Trgu slobode, 30. aprila u Kragujevcu na platou ispred Gradske skupštine, a 1. i 2. maja u Nišu na Trgu Kralja Milana.