Univerzalac za sve sezone

19.03.2021.

Dunlop je nedavno predstavio novi pneumatik SP346+ za upravljačku osovinu (u većini slučajeva to je jedna, kod nekih vozila i dve), koji može da se koristi tokom cele godine, a namenski je razvijen za najrazličitije udaljenosti – za lokalne transporte i gradsku vožnju, ili za regionalne ture i vožnju po auto-putevima.

Razvojni stručnjaci renomiranog proizvođača su posebnu pažnju posvetili optimizaciji dezena gazećeg sloja, koji obezbeđuje ravnomernu raspodelu pritiska dodirne površine na podlogu i robusnost ramenog bloka. Dunlop uverava da povećana otpornost na oštećenja i habanje omogućavaju više pređenih kilometara i duži radni vek, uprkos teškim uslovima na putu.

Novi pneumatik SP346+ nosi oznaku 3PMSF (snežna pahuljica unutar „planine“ sa tri vrha) – usklađen je sa najstrožim evropskim standardima propisanim za zimske pneumatike, izuzimajući propise koji važe u svakoj državi pojedinačno.

Dunlop SP346+ 315/70 R 22.5 HL za upravljačku osovinu je već na tržištu, dok će u dimenziji 315/60 R 22.5 HL biti na raspolaganju od kraja 2021. Oba pneumatika kompatibilna su sa Dunlopovom ponudom drumskih pneumatika, uključujući i SP446 za pogonsku osovinu i SP246 za priključna vozila.